Få vores nyheder på mail

Charterferien er stadig utrolig populær

Pressemeddelelse   •   Nov 17, 2014 10:18 CET

Kun storbyferie overhaler charterferien i popularitet

Charterferie er til tider blevet forbundet med grisefester, sokker i sandalerne og tykke mænd i for små badebukser. Men faktum er, at rigtig mange danskere stadig elsker at tage på charter. Faktisk peger fire ud af ti på charterferien som deres foretrukne ferieform. Charterferie er således blot overgået af storbyferien i popularitet blandt danskerne. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere fra hele landet.

Der er dem, der elsker det, og dem, der aldrig kunne finde på at gøre det. Nok deler charterferien vandene blandt danskerne. Men selvom charterferien som koncept efterhånden har mange år på bagen, så er den stadig en af danskernes absolutte favoritferieformer.

Således foretrækker fire ud af ti danskere (39 pct.) en charterferie, når de endelig kan trække stikket ud og sige farvel til job og sure pligter. Charterferien er dermed blot overgået af storbyferien, som foretrækkes af hver anden (50 pct.), når kalenderen lyder på ferie.

Det viser en ny undersøgelse, som Apollo har foretaget blandt 1.036 danskere fra hele landet.

Derfor er vi vilde med charter

Der er løbet mange kulørte paraplydrinks under broen, siden charterferien blev ”opfundet” i 50’erne.

Men ligesom så mange andre ting, har charterferien udviklet sig i takt med tiden.

Og når vi danskere køber en charterferie, er mange af os utroligt glade for all inclusive. Når vi har en uges ferie er det i øvrigt beliggenhed og størst solchance, vi går efter.

”Det er lang tid siden, charterferien handlede om at blive underholdt fra dag ét og fra morgen til aften. Vi oplever i stedet, at folk gerne vil have mulighed for at slappe af, og så kan vi se på vores kundeundersøgelser, at gæsterne specielt kigger efter beliggenhed, solchancer, varmegrader og muligheden for all inclusive,” forklarer Glenn Bisgaard, kommunikationschef for Apollo.

”Samtidig er charterferien jo ikke længere blot turen til Mallorca eller Gran Canaria. Vi sender rigtig mange gæster til bl.a. de små øer i Grækenland og til mindre, historiske byer i Tyrkiet. Destinationer, som for mange var utænkelige at besøge for 10-20 år siden, men som nu tilbyder charterferie på en lidt anden facon end den, som mange måske stadig forbinder med at tage på charter.”

Mens storbyferie og charterferie indtager hhv. første- og andenpladsen på listen over vores foretrukne ferieformer, er også aktiv ferie og rundrejser i top fem.

For yderligere information kontakt venligst Apollo Rejsers pressekontor på tlf.: 51 90 93 91 eller Kommunikationschef Glenn Bisgaard: glenn.bisgaard@kuoni.dk, tlf.: 22 20 13 25/35 20 10 08.

Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande. 

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

Vedhæftede filer

PDF-dokument