Få vores nyheder på mail

Kvinder dropper træningen på ferien

Pressemeddelelse   •   Jun 01, 2015 09:26 CEST

De gode intentioner går fløjten, når kalenderen står på ferie

Kvinder er kendte for at have en stor portion disciplin. Til daglig er der styr på både job, familieliv, middag med venner, og trods tidspres bliver træning alligevel prioriteret. Men på ferien tyder noget på, at disciplinen, trods gode intentioner, ryger over bord for mange. Knap hver anden kvinde (45 pct.) pakker nemlig træningsudstyr til ferien, men hver tredje af disse (34 pct.) vælger alligevel helt at skippe træningen, selvom løbeskoene ligger dér i kufferten og skriger på at blive snøret. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere fra hele landet.

Når kvinder pakker feriekufferten for at nyde en uge i sydens sol, vælger rigtig mange (45 pct.) også at pakke løbesko, træningstøj og andet, som kan hjælpe til at holde pulsen oppe, mens ferien står på.

For hver tredje af disse kvinder (34 pct.) bliver det dog ved den gode intention. Løbetur og spinning må nemlig vige til fordel for afslapning og feriehygge.

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.036 danskere fra hele landet.

Løbesko og træningstøj pakkes oftest
De gode intentioner tyder dog på, at mange kvinder rigtig gerne vil have en mere aktiv ferie.

Mere end hver fjerde kvinde (29 pct.) medbringer da også løbesko på ferien, mens næsten lige så mange (28 pct.) medbringer træningstøj.

”At være aktiv på ferien er ikke kun noget, som tiltaler dem, der i forvejen træner nærmest dagligt. Det er en oplagt mulighed for at få pulsen op, fordi man hverken skal tænke på at lufte hunden, støvsuge eller smøre madpakker. Når man er i det, kan det måske være svært at lette numsen fra pool-kanten, men der er i hvert fald rig mulighed for at kombinere sol, is, afslapning med en løbetur, fordi hverdagen ikke kalder på samme måde,” fortæller Glenn Bisgaard, kommunikationschef hos Apollo.
 
”Mange bruger da også en ferie til at komme i gang med at træne og sætte fokus på sundhed. De træner måske ikke så fast inden ferien men vil gerne, og så er det oplagt at booke sig ind på et sports resort og komme rigtigt i gang fra dag ét. Andre ser det som en god mulighed for for en gangs skyld at starte dagen med en omgang yoga og slutte den med en løbetur i bjergene. Og har man tendens til at droppe løbeturen eller udskyde turen i fitnesscenteret, så bliver man altså top-motiveret af at være et sted, hvor man kan lidt af det hele, og hvor der er andre omkring en, som også træner. Og selv på vores Apollo Sport resorts kan man altså også dase ved poolen og spise is i solen – og det helt uden nogen form for dårlig samvittighed!”


Fem tips til let træning på ferien:

- Gå rundt i stedet for at blive kørt med offentlig transport. Du får set området og får samtidig pæne ben.

- Læg hurtige gå-intervaller ind på shopping- eller sightseeingturen. Det er god motion og sætter gang i forbrændingen.

- Vælg et hotel med træningsfaciliteter. Hvor der er mulighed for træning, er der også ofte spa- og sauna til forkælelse efter træningen.

- Afsæt tid hver dag til, at hver rejsefælle kan finde på en ny leg. Det sikrer hygge og aktivitet.

- Start dagen med ti minutters let træning hver morgen inden badet. Det kan eksempelvis være yoga, planken eller andet, som sørger for, at man starter dagen veloplagt.

Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande. 

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

Vedhæftede filer

PDF-dokument