Gå til indhold
Mange danskere tager de gode træningsvaner med på ferie.
Mange danskere tager de gode træningsvaner med på ferie.

Pressemeddelelse -

Mere end hver tredje tager træning med på ferie

Mange foretrækker dog at træne lidt mindre end i hverdagen

Sommerferien er om hjørnet, og i mange danskeres kufferter vil man nok kunne spotte et par løbesko, yogatights, svømmebriller eller andet træningsudstyr. Knap fire ud af ti (38 pct.) træner nemlig, når de er på ferie. Mange foretrækker dog den lettere motion under sydens sol (18 pct.), og en del (8 pct.) træner mindre, end i hverdagen. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere.

Hvis man tænker, det er nok at svede pga. sommervarmen i Spanien eller Grækenland, kan man godt tro om igen. I hvert tilfælde hvis man spørger mere end hver tredje dansker (38 pct.). De tager nemlig deres træning med, når de rejser på ferie og får dermed lidt ekstra sved på panden.

En del af disse (18 pct.) vælger dog den mere lette motionspræget form for træning såsom svømning, golf eller en god gåtur, mens knap hver tiende (8 pct.) fortæller, at de træner mindre på ferien end i hverdagen. Lige så mange (8 pct.) har den gode intention om træning på ferien med i kufferten, selvom det ikke altid bliver til de helt store atletiske udfoldelser.

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.017 danskere fra hele landet.

Børnefamilier træner mere
Mange danskere er altså gode til at tage de sunde træningsvaner med på ferie.

Og selvom man skulle mene, det burde være rigeligt at løbe efter ungerne, når man er på ferie, så tager mere end 4 ud af 10 (43 pct.) af de rejsende med børn faktisk træning med på deres ferie. Særligt de rejsende med større børn er gode til at lægge lidt motion ind på ferien – både med og uden børn.

”De senere år har vi generelt oplevet en motionsbølge blandt vores rejsende. Hvor charterferie tidligere handlede om at spise, drikke og slikke sol, så handler det i dag også om oplevelser og om at få mulighed for at træne i nye omgivelser, så man får nogle andre kilometer i benene, end man gør i det daglige, når man fx løber eller cykler. Børnene er rigtig ofte med, hvor det kan lade sig gøre, eller også lærer de at windsurfe eller svømme lige ved siden af,” fortæller Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Ferie anno 2019 med høj puls og mindre skærm
Apollo har af samme årsag også vind i sejlene, når det kommer til deres Apollo Sport-koncept, der henvender sig til dem, der gerne vil kombinere mad, drikke og sol med træning – uanset alder.

Og Apollos svømmeskoler, der tilbydes på udvalgte hoteller og primært henvender sig til børn, er også altid populære, når der står sommerferie i kalenderen.

”Når man har ferie, er der bare mulighed for at træne på rigtig mange fede måder – sammen og hver for sig. Og det er måske også en kærkommen lejlighed til, at hele familien kan lægge skærme fra sig og være sammen på en ny måde, hvilket er noget af det, ferien anno 2019 også skal kunne, hvis du spørger os,” forklarer Glenn Bisgaard.

Related links

Emner

Kategorier


Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med næsten 400 medarbejdere og en million rejsende om året. Med os kan kunderne rejse til hele verden, uanset om de vil på en afslappende sol- og badeferie, en træningsuge i varmen eller tilbringe en weekend i en spændende storby. Vi arrangerer pakkerejser, træningsrejser, krydstogter og storbyrejser. Desuden tilbyder vi tryg og sikker bookning af fly og hotel separat, hvis kunden foretrækker selv at sammensætte sin rejse.

Apollo Rejser udgør, sammen med flyselskabet Novair, specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt sportsresortet Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi har siden 2015 været en del af den privatejede tyske koncern REWE med over 300.000 medarbejdere.

Apollo Rejser arbejder aktivt for bæredygtige rejser og socialt ansvar, og vi samarbejder med SOS Børnebyer, Ecpat og SOK (Sveriges Olympiske Komité). Apollo Rejser har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på www.apollorejser.dk.

Kontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relateret materiale

Opgrader til Apollo Rejser

Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med en million rejsende om året. Vi arrangerer traditionelle pakkerejser, træningsrejser, cruise, storbyferier og fleksible pakkerejser, hvor du selv vælger rejsemål, rejselængde og hotel. Sammen med specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtrabel samt træningsresortet Playitas er Apollo en del af DER Touristik Nordic AB. Vi arbejder aktivt med bæredygtige rejser og har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på Apollorejser.dk.