Få vores nyheder på mail

Sommeren 2014 er her: Lefkas og Parga er nyheder

Pressemeddelelse   •   Sep 03, 2013 09:35 CEST

I disse uger lægger Apollo 100.000 sommerrejser op til salg med de mest populære rejsemål som Kreta, Rhodos, Fuerteventura, Tyrkiet og Mallorca først. På Fuerteventura er det typisk Playitas, som bookes hurtigst, og hvad gælder Kreta, er det områderne Agii Apostoli og Platanias, flest går efter. Nyheder for sommeren 2014 er øen Lefkas og fastlandsparadiset Parga. Herudover øger Apollo antal pladser på en række af de små, mest efterspurgte græske øer.  

”Bookingmønstret for sommeren 2013 var anderledes end tidligere år. Rekordmange sommerrejser
blev booket allerede i september og oktober 2012, og der var tidligt markante hotelpræferencer at spore. I år sikrer vi os, at de allermest populære hoteller kan bookes allerede nu, ligesom de meget populære krydstogter i Tyrkiet og Kroatien med den lille traditionelle træbåd, ’gulet’, også er klar til salg”, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef Apollo.

Grækenland var det mest efterspurgte rejseland for sommeren 2013, skarpt forfulgt af Tyrkiet, Spanien og Kroatien. Udover at aktiv ferie på Playitas på Fuerteventura og Mythos Beach på Rhodos topper hitlisten, efterspurgte flere end tidligere et skærgårdskrydstogt i enten Kroatien eller Tyrkiet.

Apollo fastholder brug af den lille tyrkiske lufthavn, Gazipasa, som kan nås fra både Kastrup og Billund, og kun ligger en halv times kørsel fra Alanya by. Gazipasa blev lanceret mod sommeren 2013 og har vist sig så populær for danske børnefamilier, at den på ny vil være at finde i programmet og som supplement til Antalya lufthavn.   

Både Lefkas og Parga ligger i Grækenlands mest grønne og frodige område ud mod Det Ioniske Hav og betegnes som nogle af de smukkeste pletter i det græske ørige. Øen Lefkas byder på  bedårende græske bugter, og strandene minder om Caribien med kridhvidt sand, turkisblåt hav og irgrønne omgivelser. De små landsbyer på Lefkas vidner om Grækenland, fra før turismen satte ind. Parga er
en idyllisk, lille by på Grækenlands vestkyst, og omgivet af pinje- og oliventræer smyger husene sig op ad bjergsiden i en runding med havn og strandpromenade i bunden. En velbevaret borg vidner om, at historien på de kanter har budt på uro, mens et amfiteater leder tanken hen på den gammeldags teaterform. I dag huser amfiteatret skiftende kunstudstillinger.

Apollo fastholder - som nævnt - de tre meget populære skærgårdskrydstogter i Tyrkiet og Kroatien, hvoraf det ene stævner ud fra Antalya. Ruten går til Olympus, videre til blandt andet Adrasan
Çavus-bugten, Demre, Çayağzı,  og Gökkayabugten. Der afsluttes via Porto Ceneviz/Sazakbugten, Phaselis og Ayışığıbugten. Gæsterne sejler i den traditionelle træbåd, en gulet, hvorfra skærgårdens
naturskønhed kan ses.

Det andet populære skærgårdskrydstogt i Tyrkiet starter i Marmaris, og også her opleves den storslåede skærgård ved Tyrkiets sydvestkyst. Der sejles ligeledes i den traditionelle tomastede træbåd. Ruten går fra Marmaris til Fethiye og retur til Marmaris.  

Det kroatiske skærgårdskrydstogt starter i Split og tager gæsterne med rundt i det turkise Adriaterhav. Ruten går via Split, Brac, Makarska, Korčula, Dubrovnik, Mljets Nationalpark, Hvar og retur til Split. Hvad gælder nye hoteller, tilbyder Apollo blandt andet Levante på Rhodos, som scorer meget højt på Tripadvisor.dk.

Apollo har endvidere indgået aftaler med en lang række nye hoteller på de populære rejsemål, dette som supplement til de i forvejen 1200, der tilbydes.

På web linker Apollo videre til Trip Advisor, således at besøgende på sitet kan se, hvordan et ønsket hotel evalueres – også af andre end Apollo-kunder. Det gøres direkte på den konkrete side, hvor et givent hotel præsenteres.

Der flyves som altid ud af Kastrup, Billund, Odense og Aalborg med Kastrup og Billund som de største.

Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1200 hoteller på 48 destinationer i 28 lande. Hovedparten af Apollo Danmarks gæster flyver med SAS.

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.