Få vores nyheder på mail

Sommerferie skal der være råd til!

Pressemeddelelse   •   Feb 09, 2012 11:23 CET

Danskerne forventer generelt set at bruge flere penge på sommerferien i år sammenlignet med sidste år. Alligevel sparer fire ud af ti danskere ikke op til sommerferien. Det viser en undersøgelse om danskernes ferievaner, som Apollo har fået foretaget.

Mens mange danskere har skruet ned for det generelle dagligdagsforbrug, og discountbutikkerne oplever kronede dage, så vil vi ikke spare på årets sommerferie. Sommerferien er nemlig for mange af os et af årets højdepunkter, som vi ser frem til og planlægger i god tid.

Men fire ud af ti danskere behøver ikke at spare op til ferien, selvom hver dansker i gennemsnit forventer at bruge 2000 kr. (svarende til 12 pct.) mere på sommerferien i 2012 sammenlignet med 2011.

Det viser en undersøgelse om danskernes ferievaner, som er foretaget af Apollo blandt 1.061 danskere.

Vi bruger flere penge pr. feriedag

Trods krisesnak og pessimisme forventer hver dansker i gennemsnit at bruge flere penge pr. sommerferiedag sammenlignet med sidste år.

Danskerne forventer således gennemsnitligt at afholde stort set samme antal feriedage i år (16,5 dage) sammenlignet med sidste år (16 dage). Men vi vil bruge 12 pct. flere penge, svarende til 1.100 kr. pr. feriedag.

”Sommerferien er et tiltrængt pusterum i mange danskeres hverdag. Det er i de uger, vi nyder os selv, vores partner og vores familie. Derfor er det også typisk en af de poster, som mange danskere prioriterer højt i deres budget – uanset om de decideret sparer op til ferien eller blot indtænker sommerferien i deres dagligdagsbudget. Og hvem vil ikke hellere spare et par kroner på en liter mælk end at undvære en uge med nye oplevelser, sol og strand?” spørger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef for Apollo.

Hver tredje sparer op i over otte måneder

Mens mange danskere ikke behøver at spare op til sommerens rejse, er der dog også en stor gruppe (36 pct.) af danskerne, der sparer op til sommerferien i over otte måneder.

Denne gruppe har således næsten kun lige overstået årets sommerferie, inden de begynder at lægge i sparegrisen til den næste.

 

 

Apollo er Danmarks er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.

Hovedparten af Apollo Danmarks gæster flyver med SAS.