Gå til indhold
Storbyferie er populær blandt danskerne – også om vinteren

Pressemeddelelse -

Storbyferie er populær blandt danskerne – også om vinteren

Spontan storbyferie til de klassiske destinationer hitter

Rom, London og New York. Storbyferie er den ferieform, som danskerne oftest rejser på. Mere end hver tredje dansker (38 pct.) har således været på storbyferie en eller flere gange i løbet af de seneste år. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere fra hele landet.

I en ellers ofte hektisk hverdag kan en lille smuttur ud af de vante omgivelser ofte være både tiltrængt og direkte balsam for sjælen. Og når det skal være nemt og uden alt for meget transport samt med masser af oplevelser, shopping og god mad, ligger storbyferien som regel ligefor.

Storbyferien har da også for længst overhalet både charterferie, skiferier og de oversøiske rejser i popularitet.

Således fortæller mere end hver tredje (38 pct.), at de over de seneste år har været på en eller flere storbyferien.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.001 danskere.

Storbyer også populære i vintermånederne
Storbyferiens popularitet kan måske til dels forklares med, at man altid kan nappe en forlænget weekend i London, Prag eller Barcelona. Vejret betyder nemlig ikke nødvendigvis så meget, når man skal kigge på butikker, gå en tur i zoo eller se på mennesker, mens man nyder sin kaffe.

”Da vi for år tilbage begyndte at udbyde fleksible rejser til bl.a. alverdens storbyer, var fokus mest på forår og efterår. Men vintermånederne er begyndt at komme efter det, og vi ser flere og flere, der vælger at rejse til fx Rom, Barcelona og Paris for det lidt mildere vejr, lidt afslapning og senere også for at julegaveshoppe,” forklarer Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Storbyferien bliver mere og mere spontan
Hos Apollo ser man dog også, at danskerne er væsentligt mere spontane med at bestille storbyrejsen end tidligere. Storbyferien bestilles simpelthen tættere på afrejse end nogensinde før.

”Mens man planlægger en charterferie til De Kanariske Øer eller en rundrejse i Vietnam, så er storbyferie for mange en lidt pludselig indskydelse. Vi får måske en god idé, mens vi sidder over aftensmaden, eller en pludselig trang til bare at komme væk for en weekend, og så ryger vi til tasterne. Så vi er meget tættere på afrejse end med andre typer ferier. Det ser vi særligt ift. storbyrejserne lige nu,” fortæller Glenn Bisgaard.

Men hvor rejserne danskerne så hen på storbyferie denne vinter? Hos Apollo er det de klassiske storbydestinationer, der hitter. Øverst på listen over solgte storbyrejser ligger Rom, så kommer London, Prag, Malaga, Barcelona, Paris, New York, Athen, Lissabon og Malta.

Related links

Emner

Kategorier


Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med næsten 400 medarbejdere og en million rejsende om året. Med os kan kunderne rejse til hele verden, uanset om de vil på en afslappende sol- og badeferie, en træningsuge i varmen eller tilbringe en weekend i en spændende storby. Vi arrangerer pakkerejser, træningsrejser, krydstogter og storbyrejser. Desuden tilbyder vi tryg og sikker bookning af fly og hotel separat, hvis kunden foretrækker selv at sammensætte sin rejse.

Apollo Rejser udgør, sammen med flyselskabet Novair, specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt sportsresortet Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi har siden 2015 været en del af den privatejede tyske koncern REWE med over 300.000 medarbejdere.

Apollo Rejser arbejder aktivt for bæredygtige rejser og socialt ansvar, og vi samarbejder med SOS Børnebyer, Ecpat og SOK (Sveriges Olympiske Komité). Apollo Rejser har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på www.apollorejser.dk.

Kontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relateret materiale

Opgrader til Apollo Rejser

Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med en million rejsende om året. Vi arrangerer traditionelle pakkerejser, træningsrejser, cruise, storbyferier og fleksible pakkerejser, hvor du selv vælger rejsemål, rejselængde og hotel. Sammen med specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtrabel samt træningsresortet Playitas er Apollo en del af DER Touristik Nordic AB. Vi arbejder aktivt med bæredygtige rejser og har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på Apollorejser.dk.