Få vores nyheder på mail

Vinterferien rykker sydpå

Pressemeddelelse   •   Feb 09, 2015 09:37 CET

Hver femte planlægger at rejse til sol og varme i årets vinterferie

Den danske vinter har traditionen tro vist fra sin kolde, våde og mørke side. Trangen til at forlade de triste omgivelser til fordel for sol, varme og lys er derfor stor hos mange. Hver femte (20 pct.) vælger da tilsyneladende også at rykke årets vinterferie mod syd. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere fra hele landet.

Januar og februar kan være stride måneder at komme igennem, når man bor i lille Danmark. Manglen på lys, kulden, regn og sjappet sne driver mange til vanvid, til surmuleri og en større eller mindre grad af vinterdepression, og foråret synes langt væk, når man vågner op til endnu en regn- og stormfuld dag.

Mange vælger dog at forlade det kedelige og grå til fordel for mere lys og varme. Således planlægger hver femte (20 pct.) at drage sydpå og tanke sol og lys denne vinter.

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.036 danskere fra hele landet.
 
Vinterdepression findes ikke i Spanien

Mens vi går og skutter os og desperat mangler solskinstimer i Danmark, skal man dog ikke langt væk, inden der er plus 20 grader og store mængder dagslys at hente.

”Mange flere end tidligere vælger at tage til Thailand eller lignende destinationer i disse kolde og mørke måneder. Men man skal faktisk kun til Egypten, Portugal eller Spanien, inden der er langt mere lys og varme at hente. Selvom det ikke er lige så varmt i eksempelvis Portugal lige nu, som det er om sommeren, så har de langt flere solskinstimer – også i vinterhalvåret. Og der er en grund til, at der i Middelhavsområdet slet ikke udskrives recepter for antidepressive piller i samme omfang, som det er tilfældet på vores breddegrader,” fortæller Glenn Bisgaard, Kommunikationschef hos Apollo, som også tilføjer, at varmen kan have en yderst positiv effekt på stive og vinterkølige lemmer.

Sønderjyder trænger mest

Kigger man ud over Danmark, så er det tilsyneladende befolkningen i det flade Sønderjylland, der mest trænger til en tur sydpå. Her planlægger hver fjerde (25 pct.) at tilbringe kortere eller længere tid mod syd denne vinter. Knap hver fjerde (24 pct.) fra Hovedstadsområdet lader også batterierne op med en rejse mod syd, mens dette blot gælder lidt mere end hver sjette (17 pct.) fra Nordjylland.

Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande. 

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

Vedhæftede filer

PDF-dokument