Gå til indhold
Her er danskernes græske favoritter

Blogindlæg -

Her er danskernes græske favoritter

Grækenland topper endnu engang listen over danskernes favoritdestinationer. Hele otte ud af ti af dem, der rejser med Apollo denne sommer, kan se frem til at holde ferie på enten en græsk ø eller i en græsk by. Her er toplisten.


1. Uovertrufne Kreta

Danskerne har for længst kastet deres kærlighed over Kreta. Og det er ikke så overraskende. Kreta er nemlig fuld af muligheder. Fra trendy idyl langs Rethymnon-kysten og eventyrlige skattejagte i Chania, til børnevenlige aktiviteter og fantastiske strande på øens vestkyst.

På Kreta kan du gå på opdagelse i dybe kløfter, teste balanceevnerne i krystalklart vand, lære kunsten at lave græsk mad på traditionel vis eller tage hele familien med på cykeleventyr gennem charmerende landsbyer. Kreta er i sandhed oplevelsernes ø, og med en varm og imødekommende lokalbefolkning er det let at forstå, hvorfor det er netop denne ø, der år efter år er mange danskeres førstevalg.

2. Klassikeren Rhodos
Det er ikke uden grund, at Rhodos har været en feriefavorit i over 30 år. Øens imponerende evne til at udvikle, modernisere og tilpasse sig uden at lade det ske på bekostning af det autentiske og særlige, har gjort Rhodos til en vaskeægte ferieklassiker. Og klassikere går, som bekendt, aldrig af mode.

Rhodos er en ø, hvor UNESCO-skatte, trendy strandbarer og boutiquehoteller er indhyllet i uforglemmelige barndomsminder og evigt solskin. Hvor strandene er lige så mange, som de er unikke, og naturen er så smuk, at man ivrigt pakker vandrestøvlerne i kufferten. Mulighederne er for alvor uendelige, og det er svært at blive træt af Rhodos.

3. Eventyrlige Epirus
Årets Grækenlandsferie er ikke kun forbeholdt maleriske græske øer. Tværtimod. I Epirus regionen på det græske fastland er feriebyerne Parga og Sivota et uimodståeligt par, der hvert år stjæler adskillige danske hjerter med deres ægthed, charme og smukke strande. Derudover byder Epirus også på en side af Grækenland, som meget få kender til: Bjerglandsbyerne i Zagoria.

Det kontrastfyldte område er som et overflødighedshorn, der opfylder alle behov på én gang. Her kan du gå på skattejagt i Pargas farverige gyder, sænke skuldrene i afsiddesliggende badebugter med krystalklart vand i Sivota, eller lade dig fortrylle af Zagorias eventyrlige og uberørte natur. Og det er netop denne unikke kontrast, der gør Epirus til en af sommerens foretrukne rejsedestinationer – og danskernes førstevalg til kombinationsrejser.

4. Romantiske Kykladerne
Verdensberømte solnedgange, hvidkalkede huse med kongeblå tage og maleriske landsbyer: Kykladerne er Grækenlands postkort. Øgruppen består af over 200 øer, men denne sommer er der tre, der skiller sig ud: Romantiske Santorini, bohemiske Paros og strandparadiset Naxos. Hver for sig er øerne pragtfulde – men de udgør tilsammen en uovertruffen kombination for alle, der drømmer om ø-hop i Grækenland. På den måde kommer man til at opleve alt, hvad vi elsker ved Grækenland i én og samme ferie – og med en kort rejse mellem øerne er de også den ultimative oplevelsesferie for børnefamilier.

5. Ægte Karpathos
En af sommerens største rejsetrends er ønsket om lokale ferieoplevelser. Derfor er det heller ikke så overraskende, at rejser til Karpathos er blandt favoritterne. På trods af at øen ligger mellem Kreta og Rhodos, har Karpathos formået at forblive en ægte perle. Her brillerer masseturismen med sit fravær og den autentiske, græske stemning hersker.

En rejse til Karpathos giver med garanti oplevelser ud over det sædvanlige, og de perfekte omgivelser til at få feriepulsen helt ned. Tilføj et kontrastfyldt terræn for de danskere, der elsker vandreture, krystalklart badevand, afsidesliggende landsbyer og en fascinerende historie. Karpathos er et must for dig, der elsker Grækenland. Og det gør vi.

Emner

Kategorier

Kontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relateret materiale

Opgrader til Apollo Rejser

Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med en million rejsende om året. Vi arrangerer traditionelle pakkerejser, træningsrejser, cruise, storbyferier og fleksible pakkerejser, hvor du selv vælger rejsemål, rejselængde og hotel. Sammen med specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtrabel samt træningsresortet Playitas er Apollo en del af DER Touristik Nordic AB. Vi arbejder aktivt med bæredygtige rejser og har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på Apollorejser.dk.