Få vores nyheder på mail

Årets julegaver shoppes i London og Berlin

Pressemeddelelse   •   Dec 09, 2014 08:51 CET

Hver tiende forventer at købe julegaver i udlandet i år

Hvad du ønsker, skal du få – også selvom mor, far eller tante skal rejse helt til London eller New York for at købe det. Mange danskere elsker at tage på shoppingture til udlandet, og julen er en oplagt undskyldning for at nyde en weekend i en storby. Således forventer hver tiende dansker at købe julegaverne i udlandet i år. Og alt tyder på, at London og Berlin også er eftertragtede destinationer, når julegaver til familie og venner skal indkøbes. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere.

Juleshopping i udlandet er en populær disciplin, hvor indkøb af julegaver til onkel Bent og bedsteforældrene kan foretages uden stress og med indlagt sightseeing, café- og restauranthygge.

Oxford Street, 5th. Avenue og Champs-Élysées er pyntet op og venter kun på de shoppinglystne danskere.

Det trækker tilsyneladende i rigtig mange at shoppe julegaver på udenlandsk. Således forventer hver tiende dansker (10 pct.) at købe deres julegaver uden for landets grænser. Og alt tyder på, at specielt London og Berlin er populære, når det gælder julegaveindkøb.

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.036 danskere fra hele landet.

Run på klassikerne hos Apollo

Hos Apollo, hvor man for nylig har lanceret muligheden for at bestille fleksible rejser til alverdens destinationer, mærker man også den store interesse for svipture til storbyer i ”julegave-indkøbs-sæsonen”.

”Selvom vi først for nylig har gjort det muligt at bestille fleksible rejser med samme pakkerejsegaranti som på vores charterferie, så har vi allerede nu oplevet stor interesse. Vi sender således mere end 300 danskere, svarende til to store rutefly, af sted på svipture til oplagte shoppingdestinationer her i julegaveindkøbssæsonen,” fortæller Glenn Bisgaard, Kommunikationschef for Apollo og fortsætter:

”Det er de helt klassiske europæiske storbydestinationer, som der er mest run på: London, Berlin, Prag, Barcelona og Rom. Men her er man også sikret et væld af julemarkeder og shoppingmuligheder, så det er helt oplagt.”

Forvent tøj og sko fra London under juletræet

Når de, der forventer at købe julegaver i udlandet, skal fortælle, hvad de så regner med at putte i indkøbsnettet i udlandet, svarer mere end hver anden tøj (55 pct.), mens mere end hver tredje (35 pct.) satser på, at skoen ikke kommer til at trykke, hvis de shopper fodtøj til gemalen.

Herudover står bl.a. vin og spiritus (28 pct.) og skønhedsprodukter (28 pct.) på manges julegaveindkøbsliste.

Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande. 

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

Vedhæftede filer

PDF-dokument