Gå til indhold
Æg, brød og bacon til feriemorgenmad, tak

Pressemeddelelse -

Æg, brød og bacon til feriemorgenmad, tak

Morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Det har været sagt mange gange over årene. I følge en undersøgelse foretaget af Apollo mener 90 pct. af de adspurgte da også, at morgenmaden er hotellets vigtigste måltid. Og der er ingen tvivl om, hvad hotelmorgenmaden helst skal indeholde – nemlig æg, bacon og masser af brød. Samtidigt er vi optagede af, at maden skal være lokalproduceret, og vi vil gerne snuse til de lokale madtraditioner.

Morgenmaden er ikke bare dagens vigtigste måltid. I en undersøgelse foretaget af Apollo i hele Norden fortæller 9 ud af 10 nemlig også, at morgenmaden er hotellets vigtigste måltid. Men morgenmaden er ikke bare overlegen ift. frokost og aftensmaden. Morgenmad står også højt på listen over, hvad vi danskere prioriterer, når vi skal bestille hotel. Dermed er dagens vigtigste måltid vigtigere for os end fx nærhed til strand, centrum eller pool-området, som ligger på hhv. anden-, tredje- og fjerdepladsen.

”Flere undersøgelser viser, at en del danskere dropper morgenmaden i en travl hverdag. Måske er det derfor, morgenmaden bliver ekstra prioriteret på ferien? Det er en lille ekstra luksus, som vi under os selv i weekenden og på ferien,” mener Glenn Bisgaard, salgsdirektør hos Apollo.

Æg, brød og bacon
Men hvad definerer egentligt luksus? På spørgsmålet om, hvilke specifikke retter, vi absolut ikke kan være foruden i morgenmadsbuffeten, er svarene faktisk ganske jordnære. For mens morgenmadsbuffeten ofte bugner med nybagte croissanter, frisk frugt og hjemmelavet yoghurt, så ønsker vi danskere os først og fremmest at blive mødt af æg, brød og bacon, når vi går på opdagelse i hotellets morgenmad.

”Ingen spiser brød som os danskere. Vi er verdensmestre i at spise brød, og den vane tager vi altså med i kufferten, når vi rejser. Samtidigt ved vi, at de fleste af os også fylder lidt andet bagværk, frugt og andre godter med på tallerkenen, når vi først går en runde i buffeten. På den måde bliver det lidt mere lækkert end derhjemme,” fortæller Glenn Bisgaard.

Foruden de tre morgenmadsklassikere, æg, brød og bacon, står også pandekager, ost, syltetøj og kaffe højt på listen over ting, vi håber at finde i morgenmadsbuffeten på hotellet.

Lokalt er godt

Til trods for at de fleste af os tager vores danske morgenmadsvaner med på ferien, så er vi også optagede af lokal mad og bæredygtighed. I Apollos undersøgelse svarer hver anden (53 pct.) således, at det er vigtigt for dem, at den mad, hotellet serverer, er lokalt produceret.

Samtidigt vil vi have lokale oplevelser med fokus på mad og drikke, når vi vælger ferieaktiviteter. Faktisk fortæller 7 ud af 10, at ekskursioner med fokus på lokal mad og drikke er deres førstevalg, når det gælder udflugter.

”Gastronomi bliver en stadigt vigtigere faktor, når vi rejser. Vi vil smage, at vi er i et andet land, prøve det lokale køkken og få indblik i de lokale traditioner. Samtidigt bliver vi mere og mere optagede af lokal bæredygtighed, og det bliver vigtigere for os at støtte lokale butikker og restauranter,” fortæller Glenn Bisgaard.

For Apollo som rejsearrangør er sidstnævnte også en prioritet. Derfor er hotelkoncepterne Apollo Mondo Local en af rejsearrangørens største hotelsatsninger. Fællesnævnerne for disse hoteller er, at alle har et tydeligt lokalt præg. Ofte er de desuden familieejede og ingen tilhører i øvrigt store, internationale kæder. Totalt tilbyder Apollo 21 Mondo Local hoteller.Undersøgelsen er gennemført af Mantap Global AB på vegne af Apollo i januar 2022. Resultaterne er baseret på i alt 4045 besvarelser fordelt på 1000 respondenter pr. land i hhv. Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Emner

Kategorier


Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med næsten 400 medarbejdere og en million rejsende om året. Med os kan kunderne rejse til hele verden, uanset om de vil på en afslappende sol- og badeferie, en træningsuge i varmen eller tilbringe en weekend i en spændende storby. Vi arrangerer pakkerejser, træningsrejser, krydstogter og storbyrejser. Desuden tilbyder vi tryg og sikker bookning af fly og hotel separat, hvis kunden foretrækker selv at sammensætte sin rejse.

Apollo Rejser udgør, sammen med flyselskabet Novair, specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt sportsresortet Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi har siden 2015 været en del af den privatejede tyske koncern REWE med over 300.000 medarbejdere.

Apollo Rejser arbejder aktivt for bæredygtige rejser og socialt ansvar, og vi samarbejder med SOS Børnebyer, Ecpat og SOK (Sveriges Olympiske Komité). Apollo Rejser har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på www.apollorejser.dk.

Kontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relateret materiale

Opgrader til Apollo Rejser

Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med en million rejsende om året. Vi arrangerer traditionelle pakkerejser, træningsrejser, cruise, storbyferier og fleksible pakkerejser, hvor du selv vælger rejsemål, rejselængde og hotel. Sammen med specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtrabel samt træningsresortet Playitas er Apollo en del af DER Touristik Nordic AB. Vi arbejder aktivt med bæredygtige rejser og har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på Apollorejser.dk.