Få vores nyheder på mail

Cofoco madrådgivere på Tenerife

Pressemeddelelse   •   Nov 02, 2011 10:38 CET

Sortfodsskinke, friterede blæksprutter med chilimayo og iberico gris. Det er nogle af de delikatesser, som Cofoco nu serverer for Apollos gæster på hotellet Atlantic Holiday Centre på Tenerife. Cofoco har fået frie hænder til at revolutionere den gastronomiske oplevelse på hotellet, og flere hoteller kan komme til

”Vi kender alle sammen skuffelsen af at være på ferie og aldrig rigtigt kunne finde de gode restauranter. Herudover syntes vi, at det var interessant, da Apollo kom og forelagde, at man ønskede at gøre hotelrestauranten på et af deres populære hoteller til et sted, der i den grad repræsenterer rigtig høj madkvalitet. Dét projekt ville vi gerne være en del af”, fortæller Torben Klitbo fra Cofoco.

Det nye mad-koncept serveres for første gang for de danske gæster i disse dage. Cofocos grundtanke har været, at danskerne skal præsenteres for ægte, lokal mad, hvorfor de rejste til Tenerife for flere måneder siden, spiste på de lokale restauranter og fik en god dialog med øens leverandører. På den måde identificerede de de bedste råvarer og fik god inspiration til at skrue menu-kortet sammen. Cofoco har designet alle menuer og rådgivet de lokale kokke, som nu tilbereder maden.

”Vi har indgået et samarbejde med Cofoco, da vi målrettet arbejder med at kunne tilbyde vores gæster rundt omkring i verden unik gastronomi, hvad enten det sker på hotellet, eller på små, lokale restauranter langt væk fra alfarvej, som vi anbefaler. Derfor har en række af Cofocos kokke været nede på et af vores nøglehoteller på Tenerife, hvor de sammen med hotelledelsen har udviklet et unikt madkoncept. Cofocos mantra er folkelig gastronomi til overkommelige priser, og vores samarbejde med Cofoco betyder meget vel, at de også inviteres ind på andre af vores nøglehoteller for at videreudvikle køkkenet”, konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

Cofocos madkoncept på Atlantic Holiday Centre repræsenterer morgenmads-, frokost-, og middagsmenu. Hvad gælder morgenmaden tilbydes gæsterne en ’morgenmadspose’ med udvalgte morgenmadsingredienser i og opskrifter fra Cofoco, og indholdet kan så omsættes til en herlig morgenmad i gæsternes egne lejligheder. Morgenmaden kan naturligvis også indtages i restauranten. Herudover tilbydes take away tapas, som gæsterne kan tage med sig.

”Grundtanken med det menukort vi har skabt på Atlantic Holiday Centre er, at det skal være lokalt, hvad angår opskrifter og råvarer. Vi har så tilsat dét, danske kokke kan i 2011, så vi er endt med et opdateret spansk tapaskort. Det gæsterne ser på tallerknerne er små friske retter med stor smag. Man deler retterne imellem sig, så man får en masse nye smagsindtryk med hjem”, slutter Torben Klitbo.

Cofocos restauranter har været med til at demokratisere det ’at spise ude’. Opskriften har heddet overskuelige menuer, budgetvenlige priser og høj kvalitet på tallerkenerne. De startede med en lille takeaway-biks på Vesterbro, og på kort tid var hele Storkøbenhavn på fornavn med Cofoco (Copenhagen Food Consulting). I dag har folkene bag udvidet til ni restauranter og fire takeaway-steder, og i Københavns nyåbnede Torvehaller har de åbnet slagteren Cleaver’s Meat Market og Cofoco Supermarché, der har alle sagerne på frost.

Apollo har spurgt danske ferierejsende om, hvad de nyder at spise og drikke, når de er på ferie, og hvordan det adskiller sig fra og har indvirkning på, hvad de spiser hjemme.

Flere end seks ud af ti danske ferierejsende (68 %) spiser en blanding af den lokale mad og det samme, som de spiser hjemme. Men yderligere 30 % spiser kun lokal mad og nyder muligheden for at opleve nye smagsindtryk. Blot 2 % foretrækker den sikre løsning og holder sig til mad, de kender hjemmefra. Mere end fire ud af ti (42 %) bruger inspiration fra den mad, de har spist på ferien, når de laver mad derhjemme. Næsten en ud af fem ferierejsende (18 %) lærer endda også at lave retter, som de har nydt på ferien, så de kan servere dem derhjemme, mens yderligere 17 % gør en indsats for at besøge restauranter, som serverer samme retter, som de spiste på ferien.

1500 danskere, bredt repræsenteret i Danmark, har svaret. Det er analyseinstituttet Opinion Matters, der har gennemført undersøgelsen for Apollo.

 

..........................................

 

Check evt. også Cofocos Facebook-side, hvor de beskriver de første opstartsdage på Atlantic Holiday Centre på Tenerife:

http://www.facebook.com/#!/cofoco

 

Apollo er Danmarks tredjestørste rejsearrangør og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den skandinaviske del af koncernen hedder Kuoni Scandinavia, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige og Norge, indgår flyselskabet Novair. Kuoni Scandinavia har 780 medarbejdere og har totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1.600 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.