Gå til indhold
Danske børn er mere berejste end deres forældre

Pressemeddelelse -

Danske børn er mere berejste end deres forældre

Poderne har i snit knap to stempler mere i passet end mor og far

Bali, USA eller Kreta? Skolernes sommerferie er på sit højeste, og chancen for, at mange danske børn i disse uger skal have endnu et stempel i deres pas, er stor. Danske børn er nemlig mere berejste end deres forældre. Således har de i gennemsnit besøgt mere end fem lande, mens deres forældre i deres alder kunne sætte en knappenål i knap fire lande på verdenskortet. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere.

Verden er ikke længere så stor så stor, som den var, da Lasse var lille. Mange danske børnefamilier vælger at rejse ud og opleve verden sammen med deres børn.

Danske børn mellem 0-18 år har således i gennemsnit besøgt mere end fem lande (5,3). Til sammenligning havde deres forældre i deres alder besøgt knap fire (3,6).

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.017 danskere fra hele landet.

De berejste poder
Chancen for, at mange danske børn skal ud at se endnu flere dele af verden i de kommende uger, er derfor stor.

I forvejen har de 0-4-årige i gennemsnit oplevet 3,4 lande, mens deres større søskende mellem 5-9 år har besøgt 5,4 lande i snit, og de endnu større mellem 10-18 år har betrådt 6,3 lande.

”Verden er blevet en del mindre, siden vi var børn. Det ses tydeligt i antallet af oversøiske rejser både i og uden for skolernes sommerferier, men det ses også i det antal gange om året, vi vælger at rejse ud i verden. Hvor man måske rejste ud af landet en enkelt gang om året for blot en generation siden, så rejser mange af os flere gange om året, og så har vi naturligvis vores børn med, så de kan opleve verden,” forklarer Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Sommervejrsjagten går sydpå
Lige nu oplever Apollo da også, at det ustadige danske sommervejr får flere af dem, der måske havde overvejet at nyde sommeren i Danmark, til tasterne.

”Der er en del, der måske havde overvejet at holde sommerferie i Danmark, der nu sadler om, fordi vejret indtil videre ikke just har vist sig fra den mest solrige og lune side. Det er naturligvis svært at spå om, om det er en tendens, der bliver ved, fordi man aldrig helt kan forudse, hvad sommerens vejr vil byde på. Men mange børnefamilier udskifter lige nu turen i det danske sommerland med en uge eller to i syden, så de kan få lidt sand mellem tæerne, mens sommerferien endnu står på,” fortæller Glenn Bisgaard.

Related links

Emner

Kategorier


Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med næsten 400 medarbejdere og en million rejsende om året. Med os kan kunderne rejse til hele verden, uanset om de vil på en afslappende sol- og badeferie, en træningsuge i varmen eller tilbringe en weekend i en spændende storby. Vi arrangerer pakkerejser, træningsrejser, krydstogter og storbyrejser. Desuden tilbyder vi tryg og sikker bookning af fly og hotel separat, hvis kunden foretrækker selv at sammensætte sin rejse.

Apollo Rejser udgør, sammen med flyselskabet Novair, specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt sportsresortet Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi har siden 2015 været en del af den privatejede tyske koncern REWE med over 300.000 medarbejdere.

Apollo Rejser arbejder aktivt for bæredygtige rejser og socialt ansvar, og vi samarbejder med SOS Børnebyer, Ecpat og SOK (Sveriges Olympiske Komité). Apollo Rejser har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på www.apollorejser.dk.

Kontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relateret materiale

Opgrader til Apollo Rejser

Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med en million rejsende om året. Vi arrangerer traditionelle pakkerejser, træningsrejser, cruise, storbyferier og fleksible pakkerejser, hvor du selv vælger rejsemål, rejselængde og hotel. Sammen med specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtrabel samt træningsresortet Playitas er Apollo en del af DER Touristik Nordic AB. Vi arbejder aktivt med bæredygtige rejser og har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på Apollorejser.dk.