Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Danskere foretrækker nu rejsebureauer, der tager socialt ansvar

Når danskerne vælger rejsebureau, er priser og udvalget af rejser de vigtigste parametre. Mange danskere går dog også op i, at rejsebureauet har en social profil og tager ansvar for den verden, som de sender danskere ud i – nu mere end nogensinde.  

Ny landsdækkende undersøgelse viser, at hver femte dansker nu synes, rejsebureauets sociale profil spiller en rolle, når de skal vælge rejsebureau. Interessen er dermed gået fra at være ikke eksisterende til at være stor.

”Der er ikke noget overraskende i, at prisen er det mest afgørende, når danskerne vælger ferie. Således svarer 75 %, at prisen spiller en rolle, når de skal vælge rejsebureau. Mere overraskende og meget positivt er nu, at hver femte dansker synes, rejsebureauets sociale profil spiller en rolle, når de beslutter sig for, hvem de skal rejse med. Så stor en procentdel har ikke tidligere vurderet den sociale ansvarlighed som vigtig. Det er især kvinder og midtjyder, der går op i Corporate Social Responsibilty, viser undersøgelsen”, konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

Undersøgelsen viser, at 75 % synes, prisen spiller en rolle, når de skal vælge rejsebureau. 61 % mener, at udvalget af rejser og rejsetyper er afgørende, mens 21 % nu mener, at rejsebureauets sociale profil og dét, at rejsebureauet tager et socialt ansvar, er vigtigt. Aldrig har sidstnævnte tal været så højt. Til videre sammenligning kan ses, at kun 20 % af danskerne vurderer, at dansktalende rejseledere på destinationen er vigtigt, og den sociale profil er dermed blevet vigtigere, når vi skal ud at rejse. Det er hovedsageligt midtjyderne med 27 %, som mener, at social ansvarlighed er vigtigt – dette eksempelvis sammenlignet med region Syddanmark, hvor kun 16 % mener, at det er vigtigt. Bemærkelsesværdigt er også, at det hovedsageligt er den modne dansker, der vægter social ansvarlighed i rejseaktivitet højt; således mener 25 % af danskere over 65 år, at social ansvarlighed er vigtigt, mens 22 % i aldersgruppen under 30 år mener det. 

 Konkret social ansvarlighed

Apollo har netop besluttet sig for at finansiere den fulde drift af et børnehjem i Nepal som supplement til de øvrige aktiviteter inden for social ansvarlighed. Valget af børnehjemmet i Nepal er et resultat af, at rundrejsegæster i en årrække har besøgt netop det børnehjem på rundrejsen i Nepal, og at selskabet tidligere har støttet med mindre beløb. Fattigdommen i Nepal er stor, og forældreløse børn eller gadebørn hjælpes ikke via et socialt sikkerhedssystem. Børnehjemmet er derfor den base, der sikrer børnene en opvækst i tryghed og en skoleuddannelse. Børnehjemmet huser 25 nepalesiske børn.

”Det er mere end jeg nogensinde havde drømt om, og jeg er følelsesmæssigt meget berørt over den finansielle støtte. Med det beløb vi modtager redder vi liv – så enkelt kan det siges. Og når andre virksomheder hører, at Apollo støtter et børnehjem i Nepal fuldt ud, kan det måske også opmuntre andre til at gøre noget tilsvarende”, konstaterer Ramesh Khatiwada, leder af børnehjemmet My Home Kathmandu i Nepal.

”Vi har længe arbejdet med social ansvarlighed på de rejsemål, vi organiserer rejser til, men danskerne har været igennem en modningsproces. Interessen for emnet var så godt som ikke eksisterende for bare fem år siden, hvor vi eksempelvis lancerede et samarbejde med Green Seat om, at danskere ved køb af rejsen kan indbetale et mindre beløb som kompensation for det CO2-udslip, de genererer på flyrejsen. Kun en promille valgte at gøre det. Nu er tallet vokset, ligesom den generelle interesse for social ansvarlighed er større end nogensinde. Noget, vi naturligvis bifalder”, slutter Rikke Koks Andreassen.

Apollo arbejder blandt andet tæt sammen med SOS Børnebyerne med det formål at forhindre, at børn bliver tvunget ind i prostitution eller et liv på gaden. Derfor finansieres blandt andet driften af et kombineret ungdomshjem og erhvervsskole i Cambodja.

 Hvilke sociale projekter er Apollo involveret i

 

  • Apollos CR aktiviteter (Corporate Responsibility) er opdelt i fire underområder: Beskyttelse af børn, arbejdsvilkår, vandbeskyttelse og klimabeskyttelse.
  • Apollo er herudover Skandinaviens første charterarrangør, som har indledt et samarbejde med Travelife. Dette for derigennem at være en del af et anerkendt kvalitetsmærkningssystem for bæredygtig turisme verden over. Det indebærer en aktiv overvågning for at sikkerhedschecke, at samarbejdspartnere lever op til de kriterier, de skal opfylde, og som ligger til grund for det etiske og miljømæssige arbejde
  • Kampen mod børnesexturisme er også et af Apollos hovedemner. Mere end to millioner børn bliver hvert år solgt som sexslaver. Meget af handlen sker i forbindelse med turistområder, hvor gerningsmændene er udlændinge, og ofrene er fattige børn fra området
  • Apollo samarbejder med ECPAT om aktivt at forebygge og standse den kommercielle seksuelle udnyttelse af børn, som finder sted verden over. Blandt andet skrev selskabet i 2000 under på det etiske regelsæt The Code som led i deltagelsen i kampen mod handel med børn som sexslaver
  • I alle mapper på de 1450 hoteller, Apollo benytter, ligger en opfordring til, at gæster indgiver anmeldelse, hvis man har mistanke om, at børn bliver seksuelt udnyttet (til politi eller destinationspersonale, som så videregiver til politi)
  • Det danske politi har også egen tipfunktion. Der er tale om en hotline med mulighed for at melde mistanke om børnesexturisme, dette på nummer: +45 45150990. Funktionen er døgnbemandet. Der er også mulighed for at foretage anmeldelse på politiets hjemmeside www.politi.dk (under ’hjælp politiet’).
  • Samarbejde med SOS Børnebyerne er en vigtig brik i CSR-arbejdet. For at forhindre, at børn bliver tvunget ind i prostitution eller et liv på gaden, finansierer Apollo driften af et kombineret ungdomshjem og erhvervsskole i Cambodja. Erhvervsskolen, hvor de unge kan lære sig et håndværk som tømrer, blikkenslager, tagdækker eller elektriker, viser rigtigt gode resultater. Omkring 80 procent af de unge, som tager den etårige uddannelse, har fået job efterfølgende.

 

Gode råd til før, under og efter rejsen, som Apollos gæster modtager


Før afrejse

Pak let. CO2 udledningen bliver reduceret for hvert kilo, der ikke bliver lagt i kufferten. Hvis 200 tasker i gennemsnit vejer 5 kg mindre, betyder det et ton vægt mindre på flyet, og det resulterer i, at CO2-udledningen på en rejse mellem Skandinavien og Tyrkiet bliver reduceret med et halvt ton.

Spar på energien derhjemme, når du er på ferie. Afmeld morgenavisen, tag opladere ud af stikkontakterne og sluk lyset.

 Når du vælger transport

Tag med tog eller bus til lufthavnen og benyt transferbusser på destinationen.

Flyv charter. Vi flyver altid den direkte vej og som regel også non-stop.

Kør sammen med andre i lejet bil eller taxi på destinationen.

Under flyvningen
Om bord kan du hjælpe med at reducere affaldsmængderne ved at nøjes med et papirhåndklæde på toilettet i stedet for at bruge en hel stak.

Drik direkte fra vandflasken i stedet for at bruge et plasticglas.

Hvis du bruger et plasticglas, så brug det samme, når du bestiller flere drikkevarer.

På destinationen

Brug aircondition sparsomt.

Spar på vand og strøm. Sluk for vandet under tandbørstningen og sluk unødvendigt lys.

Køb lokalproducerede varer.

Sorter dit affald, hvor det er muligt

Indgiv anmeldelse, hvis du har mistanke om seksuel udnyttelse af børn.

Efter rejsen

Kompenser for det skadelige CO2 udslip fra din flyrejse via Green Seat på www.greenseat.com

 

 

Emner

Tags


Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.

Hovedparten af Apollo Danmarks gæster flyver med SAS.

 

Pressekontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt