Gå til indhold
Danskerne elsker stadig charter

Pressemeddelelse -

Danskerne elsker stadig charter

Danskerne kan stadig godt lide en charterferie til varmere himmelstrøg, selvom ferieformen har mange år på bagen. I en ny undersøgelse svarer knap hver anden dansker (45 %), at de planlægger en charterferie inden for de næste to år, og det er i særdeleshed kvinder og ældre, der er begejstrede for ferieformen, viser undersøgelsen, som også peger på, hvilke regioner i Danmark, der ’huser’ flest charterrejsende.

Men ferielivet har ikke altid spillet den rolle, det gør i vores tid. For bare hundrede år siden havde mange danskere aldrig ferie, og søndag og enkelte helligdage var eneste pause fra et relativt monotont arbejdsliv. Det ændrede sig i 1938, da den første ferielov blev vedtaget, og i 2013 havde ferieloven således 75 års jubilæum.

Forskellige årtier har repræsenteret forskellige ferieformer. Udviklingen er gået fra fællesskabet ved lejrlivet og cykelferierne i 1920’erne og 1930’erne til den begyndende masseturisme i 1940'ernes Dansk Folkeferie, til drømmen om sydens sol kom på alles læber i 1960’erne. I dag rejser danskerne typisk flere gange årligt til udlandet og kender store dele af verden.

Spørgsmålet i undersøgelsen går på, hvorvidt den enkelte planlægger en charterferie inden for de næste to år. Her svarer 45 % ”ja”, mens 34 % svarer ”nej”, og 21 % svarer ”ved ikke”. Undersøgelsen viser også, at det hovedsageligt er kvinder, der bekender sig til at ville på charterferie med 48 %, mens lidt færre af mændene tilkendegiver det; således 42 %. Ser man på regioner i Danmark, er det regionerne ”Midtjylland”, ”Nordjylland” og ”Syddanmark”, der allerhelst vil på charterferie, således med 47 %, 52 % og 52 %.

”Charter er i dag andet end den direkte flyvning mellem A og B, for i dag kan man få nøjagtigt dét ud af sin charterferie, som man har lyst til, og rejsemål, hoteludbud, lufthavnsmuligheder samt udflugtsprogrammer er vidtforgrenede størrelser. Komfort ved den direkte flyvning, et gennemtestet hotel og sikkerheden ved at rejse med en arrangør, der følger ”Lov om pakkerejser” og Rejsegarantifoden har klart sin berettigelse, viser undersøgelsen”, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef i Apollo.

I 60’erne var charter så godt som ensbetydende med rejsemål i Spanien, mange gik til grisefester og hovedparten tog tilbage til det samme hotel år efter år. I dag tilbyder rejseselskaber typisk mange forskellige rejsemål, både europæiske og oversøiske, og såvel sommer- som vintersæson tilbyder omfattende flyserier og hoteltyper, hvilket falder i god jord hos de rejsende danskere.

Analysen er foretaget for Apollo af Kompas og har 1.090 respondenter fra hele landet. Undersøgelsens resultater er efterfølgende blevet vægtet på køn, alder og region i henhold til de af Danmarks Statistik oplyste og gældende demografiske data for at sikre repræsentativitet. Undersøgelsens data ejes af Apollo og må derfor ikke anvendes uden kreditering af Apollo.

...........................................................

Undersøgelsesfakta Undersøgelsens spørgsmål lød: Planlægger du en charterferie inden for de næste to år?

Ja: 45 % (Region Hovedstaden: 38 %, Region Midtjylland: 47 %, Region Nordjylland: 52 %, Region Sjælland: 43 %, Region Syddanmark: 52 %)

Nej: 34 % (Region Hovedstaden: 38 %, Region Midtjylland: 31 %, Region Nordjylland: 32 %, Region Sjælland: 30 %, Region Syddanmark: 35 %)

Ved ikke: 21 % (Region Hovedstaden: 24 %, Region Midtjylland: 22 %, Region Nordjylland: 17 %, Region Sjælland: 27 %, Region Syddanmark: 13 %)

……………………………….

Ja: Mand: 42 % / Kvinde: 48 %

Nej: Mand: 38 % / Kvinde: 31 %

Ved ikke: Mand: 21 % / Kvinde: 21 %

………………………………..

Ja: 18 - 49 år: 40 %, 50 - 59 år: 43 %, 60+ år: 54 %

Nej: 18 - 49 % år: 39 %, 50 - 59 år: 35 %, 60+ år: 26 %

Ved ikke: 18 - 49 år: 21 %, 50 - 59 år: 23 %, 60+ år: 20 %)

.......................................

Emner


Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

 

Pressekontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relaterede nyheder

Opgrader til Apollo Rejser

Apollo Rejser er en af Danmarks største rejsearrangører, og vi står for det bredeste charterudbud med mere end 1.450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.

Sol og varme
Apollo sælger først og fremmest charterrejser til sol- og badedestinationer. Hvad gælder sommeren består udbuddet hovedsageligt af europæiske destinationer, og i vinterhalvåret er det rejsemål som De Kanariske Øer, Thailand, Egypten, Indien og Vietnam, som er mest efterspurgte.

Moderne og fleksibel aktør
Et af Apollos kendetegn er, at vores tilgang til at arrangere rejser er meget moderne og fleksibel. Den vigtigste følelse på rejsen skal være, at et andet land for alvor opleves på landets egne præmisser. Fokus ligger på frihed, hyggelige områder og hoteller samt lokalt præg.

Det skal være enkelt at booke, og al nødvendig information skal være let tilgængelig. Vi sætter en ære i at blive oplevet som moderne og fleksibel med rejser for enhver smag. På egen hånd, i større selskaber, med børn eller på tomandshånd. Flyet skal afgå fra en lufthavn så tæt på de rejsende som muligt, og man skal naturligvis selv kunne vælge, om man vil have transport til hotellet eller en udlejningsbil. På rejsemålet findes et bredt udvalg af hotelalternativer, udflugtsmuligheder og aktiviteter.