Få vores nyheder på mail

Danskerne vil have 4-stjernet ferie

Pressemeddelelse   •   Jul 20, 2015 09:22 CEST

Børnefamilier indkvarterer sig mest luksuriøst

Minimum 3 stjerner, men ikke mere end 5. Danskerne går efter den middel eller højere ende af hotelskalaen, når ferien skal i hus. Flest (33 pct.) bestiller oftest den 4-stjernede hoteloplevelse, mens der slet ikke bliver skelet til hoteller i den helt billige eller dyre ende. De mest kvalitetsbevidste, når det gælder hotellet, er dem, der rejser med poderne. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere fra hele landet.

Hvorfor risikere at bokse med nullermænd i hjørnerne, få serveret en middelmådig morgenmadsbuffet eller skulle dele badeværelset på gangen med naboen, hvis man kan købe sig til det lille ekstra på ferien?

Når vi danskere skal på ferie, skeler vi slet ikke til hoteller, der ikke minimum har 3 stjerner, og langt de fleste af os (33 pct.) stiler målrettet mod 4 hotelstjerner til ferien.

Specielt børnefamilier betaler sig gerne fra det lille ekstra luksus. Både 4- og 5-stjernede er således i højere kurs hos dem, der ofte eller af og til rejser med børn.

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.036 danskere fra hele landet.

4 stjerner er alt rigeligt

Mens så godt som ingen således sætter sig til tasterne eller touch skærmen for at bestille en ferie med et hotel i den helt lave ende af hotelskalaen (1- og 2-stjernede hoteller) eller den helt høje ende af skalaen (6-stjernede hoteller), så går hver femte (21 pct.) oftest efter et hotel, der er prydet af 3 stjerner.

3 eller 4 stjerner synes dog alt rigeligt blandt langt de fleste, idet blot 5 pct. oftest søger på de 5-stjernede hoteller.

”Det er svært at generalisere på hotelstjerner. Standarden for hoteller er forskellig fra land til land og fra by til by. Standarden for et 3- eller 4-stjernet hotel kan opleves meget varierende i f.eks. London, Paris, Barcelona eller Lissabon. Mange går derfor efter de kendte produkter eller de nyere hoteller. Samtidig kan det faktisk sommetider være billigere at gå en hotelstjerne op, fordi der for det første ofte er mere inkluderet i prisen, når man går en stjerne op, og for det andet kan udbuddet af fx 4-stjernede hoteller i en by være med til at presse prisen ned. Derfor vil jeg råde til at søge bredt, uanset om det gælder charterferien, storbyferien , eller en kombinationsferie, hvor to eller flere rejsemål besøges,” forklarer Glenn Bisgaard.

Poderne fortjener det bedste
Mens danskerne generelt er kvalitetsbevidste omkring hoteller, så er der en tendens til, at børnefamilierne kigger endnu mere på kvaliteten.

Således har forældre med hjemmeboende børn større tendens til at gå efter både 4- og 5-stjernede hoteller end de øvrige danskere.

”Når man rejser med, specielt, små børn, skal alt jo bare fungere, og det er man i højere grad sikret, hvis man vælger et 4- eller 5-stjernet hotel til ferien. Hoteller med højere standard har også ofte legerum eller deciderede børnefaciliteter, forplejningen er ofte god, og alt det kan være med til at gøre ferien bedre, nemmere og sjovere for både børn og voksne, hvilket jo i sidste ende er det, en familieferie handler om.”


Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder fleksible pakkerejser til hele verden, og med charterfly kan du tager på ferie til ca. 1450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

Vedhæftede filer

PDF-dokument