Få vores nyheder på mail

Danskerne vil tilbage til Egypten

Pressemeddelelse   •   Apr 20, 2011 13:57 CEST

Apollo fastholder det høje Egyptens-niveau fra sidste vinter. Det til trods for uroen i det nordafrikanske land i februar. Sidste vinter var Apollos Egyptens-oplæg på 15.000 danskere, og det er således også tilfældet for vinteren 2011/2012. Der rejses ud af både Kastrup og Billund.

”Egyptens-rejserne for kommende vintersæson er netop lagt op til salg, og da vi fornemmer og estimerer, at danskerne vil være akkurat ligeså interesserede i at komme til Egypten, som det var tilfældet sidste vinter, gentager vi fuldt program og flyver dermed til tre forskellige lufthavne i Egypten; Hurghada, Sharm el Sheikh og Marsa Alam. Marsa Alam var en af vores nyheder i det totale program for vinteren 2010, og den holder vi med andre ord fast i. Herudover fastholder vi vores forskellige rundrejser og nilkrydstogter, der tager danskerne med rundt i hele det egyptiske rige. Vi oplever, at efterspørgslen på vinterrejser til Egypten ligger på niveau med sidste år og bekræftes således i, at Egypten til stadighed ligger blandt danskernes største feriefavoritter, når den kolde danske vinter skal erstattes af varme”, konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.   

Da der i februar 2011 var protestdemonstrationer og uro i Kairo, og udenrigsministeriet valgte at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til Egypten, incl. Det Røde Hav, trak Apollo med det samme de danske ferierejsende hjem fra ferieområderne.

”Vi oplevede, at hovedparten af vores gæster faktisk ikke ville hjem fra deres ferie, selvom de var bekendt med uroen i Kairo. De respekterede imidlertid, at vi som rejseselskab altid følger udenrigsministeriets rejsevejledning. Det føles godt at lægge sig på samme vinterniveau som i 2010, for det er ikke bare danskerne, der længes efter at komme tilbage til Egypten. Det er også de lokale næringsdrivende på rejsemålene, som længes efter at få de ferierejsende – og dermed indtægterne fra turismen – tilbage. Noget, vi som rejseselskab i sagens natur er interesserede i at honorere”, slutter Rikke Koks Andreassen.

Apollos destinationspersonale samt agent-samarbejdspartnere i Egypten rapporterer, at alt ånder fred og idyl ved ferieområderne ved Det Røde Hav.

Danskere, der rejser en uge eller to på solferie til Egypten, fordeler sig som regel over følgende rejsemål: Marsa Alam, Sharm el Sheikh, El Gouna, Quseir, Hurghada-området, Luxor, Port Ghalib, Sahl Hasheesh og Dahab.

Apollo er et af de største rejseselskaber på Egypten i Danmark.

Apollo er Danmarks tredjestørste rejsearrangør og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den skandinaviske del af koncernen hedder Kuoni Scandinavia, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige og Norge, indgår flyselskabet Novair. Kuoni Scandinavia har 780 medarbejdere og har totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1.600 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.