Gå til indhold
Det danske vejr er udlængselvejr

Pressemeddelelse -

Det danske vejr er udlængselvejr

Vinter er ikke bare højsæson for regn og blæst men også for udlængsel

Kulde, regn, blæst og mørke. Som dansker skal man være rustet til lidt af hvert om vinteren. Mange af os bruger da også vintermånederne på at drømme os væk fra netop det, som den danske vinter udsætter os for. Knap fire ud af ti tilkendegiver således, at de særligt drømmer sig væk fra Danmark om vinteren. Det er specielt vejret i Danmark, der generelt giver lyst til at pakke pas og familie og stikke af til sydligere egne. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere fra hele landet.

December er for de fleste præget af våde vinterstøvler, juleræs, snotnæser og vind i håret.

Men når vi efter en dag med kolde fødder og frosne fingerspidser sætter os tilrette i sofaen, så er vi tilsyneladende mange, der drømmer os væk til noget helt andet.

Vintermånederne er nemlig højsæson for drømme om sol og sommer. Og knap fire ud af ti (37 pct.) tilkendegiver, at de særligt drømmer sig væk fra Danmark om vinteren.

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere.

Mange drømmer året rundt
Det giver umiddelbart god mening, at den mørkeste og koldeste tid på året også er den, hvor vi længes mest efter lys og varme.

Men faktisk drømmer mere end hver fjerde (28 pct.) sig væk til bedre vejr og mere lys året rundt.

”Vi mennesker er jo indrettet lidt på samme måde som en plante. Vi har brug for sol og vand for at trives. Men i Danmark har vi lange perioder, hvor vi nærmest ikke ser solen, og hvor vi konstant fryser lidt, og det vil, hos nogle, få betydning for velværen. Det er nok bl.a. også derfor, at man på mere sydlige himmelstrøg slet ikke ser eksempelvis depressioner i samme omfang som på vores breddegrader. Man får lys og varme året rundt – og ens kalender er i øvrigt heller ikke så presset som den almindelige danskers er,” forklarer Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Mangel på solskinstimer og luft i kalenderen
Ud over vejret og generel mangel på solskinstimer så spiller den travle hverdag, som mange oplever, at de har, da også ind på udlængslen blandt en del af dem, der har tendens til at drømme sig væk.

Knap hver tredje (29 pct.) tilkendegiver således, at travlhed i hverdagen får dem til at drømme sig væk. Hver tiende (11 pct.) fortæller desuden, at hverdagens logistik sætter gang i drømmene om at rejse væk fra Danmark.

Hver anden (49 pct.) er i øvrigt drevet af ren og skær eventyrlyst, når de drømmer sig væk.

Emner

Tags


Apollo er en af Nordens førende rejsearrangører. Apollo arrangerer charterrejser, aktive ferier og krydstogt samt fleksible rejser til hele verden, hvor du selv vælger, om destinationen skal være by eller strand samt længden af rejsen. Apollo Rejser i Danmark danner, sammen med Apollo i Norge, Sverige og Finland, flyselskabet Novair, Krone Golf, Golf Plaisir, Lime Travel samt træningsresortet Playitas på Fuerteventura, Apollo Travel Group. Apollo Travel Group har cirka 900 medarbejdere og 1 mio. passagerer om året, der rejser til destinationer i hele verden.

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

Pressekontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relateret materiale

Relaterede nyheder

Opgrader til Apollo Rejser

Apollo Rejser er en af Danmarks største rejsearrangører, og vi står for det bredeste charterudbud med mere end 1.450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.

Sol og varme
Apollo sælger først og fremmest charterrejser til sol- og badedestinationer. Hvad gælder sommeren består udbuddet hovedsageligt af europæiske destinationer, og i vinterhalvåret er det rejsemål som De Kanariske Øer, Thailand, Egypten, Indien og Vietnam, som er mest efterspurgte.

Moderne og fleksibel aktør
Et af Apollos kendetegn er, at vores tilgang til at arrangere rejser er meget moderne og fleksibel. Den vigtigste følelse på rejsen skal være, at et andet land for alvor opleves på landets egne præmisser. Fokus ligger på frihed, hyggelige områder og hoteller samt lokalt præg.

Det skal være enkelt at booke, og al nødvendig information skal være let tilgængelig. Vi sætter en ære i at blive oplevet som moderne og fleksibel med rejser for enhver smag. På egen hånd, i større selskaber, med børn eller på tomandshånd. Flyet skal afgå fra en lufthavn så tæt på de rejsende som muligt, og man skal naturligvis selv kunne vælge, om man vil have transport til hotellet eller en udlejningsbil. På rejsemålet findes et bredt udvalg af hotelalternativer, udflugtsmuligheder og aktiviteter.