Få vores nyheder på mail

Det danske vejr giver udlængsel

Pressemeddelelse   •   Sep 30, 2015 14:02 CEST

Mere end hver fjerde dansker drømmer sig væk året rundt


En kold og regnfuld sommer er gået over i et allerede køligt og vådt efterår. Og selvom eventyrlyst også fylder meget, når vi danskere drømmer os væk hjemmefra, så er vejret i Danmark den primære årsag til vores udlængsel. Blandt mange er drømmen om at rejse væk til sol og sommer konstant, men efteråret og vinteren er også blandt højsæsonerne, hvor vi rammes af trangen til at udvandre fra Danmark. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere fra hele landet.

Først regnede store dele af den danske sommer væk, og så kom efteråret med kølige morgener og sæsonens første skybrud.

Det danske vejr er lunefuldt, og det er da også årsag til, at rigtig mange danskere drømmer sig væk fra Danmark.

Tre ud af fire danskere (75 pct.) drømmer sig således væk fra Danmark, og når de gør, er vejret i Danmark årsagen blandt mere end hver anden (61 pct.)

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere.

Flere indfrier deres trang til varme og lys
Mens intet mindre end hver fjerde dansker (28 pct.) drømmer sig væk alle årets 12 måneder, så er vinteren højsæson for rejsedrømmene. Mere end hver tredje dansker (34 pct.) sidder således og dagdrømmer om sol og sommer fra december til februar.

Mens hver femte (22 pct.) derudover er så godt tilfreds med Danmark, at de aldrig drømmer sig væk, er sommeren det absolutte lavpunkt for drømmerierne. Her lider blot 7 pct. af danskerne tilsyneladende af udlængsel.

”Selvom sommeren og, mere specifikt sommerferieperioden, stadig er højsæson for rejser til sol og varme, så kan vi, som leverandører af rejser til sol og sommer, helt sikkert godt se, at danskernes sukken efter sol og sommer på andre tidspunkter af året er stigende. Har vi mulighed for at rejse til lune temperaturer og lys om efteråret og vinteren, så gør rigtig mange af os det. Og især ovenpå det noget udefinerbare sommervejr ser vi store stigninger i salget for efterårs- og vinterrejser til de solsikre destinationer. Bl.a. er der utroligt godt gang i salget af rejser i efterårsferien,” fortæller Glenn Bisgaard, kommunikationschef for Apollo.

Det er da også det danske vejr, der i høj grad er årsagen, når vi drømmer os væk.

Seks ud af ti (61 pct.) giver dermed vejret skylden for deres trang til at rejse ud af landet med næsen mod mere lune destinationer. Hver anden (50 pct.) er drevet af eventyrlyst, mens travlhed i hverdagen (29 pct.) og antallet af solskinstimer i Danmark (27 pct.) også får mange til at drømme sig langt væk.

Apollo er en af Nordens førende rejsearrangører. Apollo arrangerer charterrejser, aktive ferier og krydstogt samt fleksible rejser til hele verden, hvor du selv vælger, om destinationen skal være by eller strand samt længden af rejsen. Apollo Rejser i Danmark danner, sammen med Apollo i Norge, Sverige og Finland, flyselskabet Novair, Krone Golf, Golf Plaisir, Lime Travel samt træningsresortet Playitas på Fuerteventura, Apollo Travel Group. Apollo Travel Group har cirka 900 medarbejdere og 1 mio. passagerer om året, der rejser til destinationer i hele verden.

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

Vedhæftede filer

PDF-dokument