Få vores nyheder på mail

Elefantudflugter taget af Apollos udflugtsprogram

Pressemeddelelse   •   Dec 12, 2014 08:44 CET

Apollo vil udelukkende tilbyde dyrevenlig turisme

Apollo har med øjeblikkelig virkning sat en stopper for en del af rejseselskabets udflugtsprogram, som kan involvere, at dyr potentielt lider overlast. I samarbejde med World Animal Protection og CITES har Apollo udarbejdet en Code of Conduct, som tager leverandører af udflugter med fokus på dyr i ed. Apollos mål er at blive den mest ansvarsfulde rejsearrangør, når det gælder dyrevelfærd. Foreløbigt er langt de fleste elefantudflugter i Indien og Thailand taget af programmet.

11 ud af 17 elefantudflugter i Thailand og Indien er allerede taget ud af Apollos udflugtsprogram, og flere dyreudflugter følger.

Initiativet er et resultat af et øget fokus på dyrevelfærd samt et nyligt indgået samarbejde mellem Apollo og organisationerne CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) samt World Animal Protection, tidligere kendt som WSPA .

Apollo har således nu indført en Code of Conduct til leverandører af udflugter. Retningslinjerne er udarbejdet ud fra gældende standarder fra CITES samt ABTA.

I løbet af næste år vil alle udflugter, der involverer dyr, blive taget under luppen af Apollo, og de vil i samarbejde med World Animal Protection finde eventuelle nye og mere dyrevenlige løsninger.

”Man kan sige, at vi indtil videre har taget et lille bitte skridt i den rigtige retning. Men vi har et mål om at tage kvantespring. Vi vil fremadrettet ikke samarbejde med leverandører, der ikke sørger for, at dyrene har det optimalt. Initiativet er desværre ikke et, der kan udføres på en dag eller to, men vi håber at være 100 pct. i mål i løbet af 2015,” forklarer Glenn Bisgaard, Kommunikationschef for Apollo.

Dyreparker sat til tælling

Som en del af det øgede fokus på dyrevelfærd vil Apollo, udover at tage en lang række udflugter af programmet, også stoppe samarbejdet med forskellige dyreparker – bortset fra dem, som har fokus på rehabilitering af dyr, der siden sættes fri i naturen.

”Vi har inddraget World Animal Protection, som har fortalt os, hvad de vil have, vi skal gøre. Og det er så det, vi er ved at implementere. Det indebærer bl.a., at vi bl.a. ikke længere vil formidle adgang til de klassiske dyreparker, til elefantridning eller til andre typer ridning på dyr, hvor det ikke kan garanteres, at dyret ikke lider overlast.”

Eftersom de aflyste elefantudflugter i Indien og Thailand har været udbudt til Apollos kunder, og flere har bestilt disse, bliver kunderne tilbudt en alternativt udflugt med rabat eller muligheden for at få pengene retur.

Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande. 

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

Vedhæftede filer

PDF-dokument