Gå til indhold
Julemarked i Berlin
Julemarked i Berlin

Pressemeddelelse -

Europas populære julemarkeder

Top 10: Her hamstrer vi julestemning

For mange danskere er juleshopping og julehygge rundt omkring i verden efterhånden blevet en tradition. Stadigt flere hiver derfor en weekend i november eller december ud af kalenderen for at slå to fluer med et smæk: Komme væk fra hverdagen og samtidigt shoppe julegaver til familie og venner. Apollos rejsende foretrækker julestemningen i bl.a. Krakow og Prag.

Fra slutningen af november og det meste af december gør de fleste Europæiske storbyer lidt ekstra ud af sig selv og præsenterer sig fra deres mest festlige side med en lang række julemarkeder, der indbyder både lokale og turister til julehygge, lokale julelækkerier samt indkøb af juledims og –gaver.

Stadigt flere danskere nyder at rejse ud i Europa for at komme i julestemning og få indkøbt gaver til nær og fjern.

Hos Apollo er de klassiske julemarkeder i Østeuropa særligt populære.

Top 10: Populære julemarkeder i Europa iflg. Apollo:

1. Krakow
Den gamle bydel i Krakow er smuk – særligt ved juletid. På julemarkedet på Rynek Glowny torvet kan du vandre mellem utallige boder og lade dig friste af delikatesser og lokalt håndværk. Nyd duften af hjemmebagte julespecialiteter, og varm dig på en stor kop gløgg. Får du brug for et hvil, er det store torv omkrandset af hyggelige fortovscafeer, hvor du kan nyde julemarkedets fantastiske udsmykning.

2. Prag
Julemarkederne i Prag bliver igen og igen kåret som nogle af Europas bedste. De mest populære ligger på torvet i den gamle bydel med fem minutters gang imellem sig og i omgivelser, der garanterer en masse julestemning. Markederne er spækket med små pyntede træhytter, der byder på lokale lækkerier. Byens imponerende juleudsmykning og de lokale kor, der synger skønne julesalmer, danner rammerne for et eventyrligt julemarked.

3. Berlin
Berlin transformeres til en vaskeægte juleby, når vi nærmer os december. Her er nemlig utallige julemarkeder at vælge imellem. Bl.a. er det værd at lægge vejen forbi Gendarmenmarkt, Alexanderplatz, Opernpalais og Potsdamer Platz. Friluftsmuseet Domäne Dahlem har også julemarked i weekenderne op til jul med bl.a. et juleværksted for børn. De mange julemarkeder i den historiske by byder på alt fra den traditionsrige Glühwein til julebagværk, julepynt og lokale specialiteter. Duften af gran blandet med julekager og kilometervis af julelys kan bringe enhver i den helt rette julestemning.

4. London
Storbyfavoritten London har allerede hængt julepynten op i byens gader. Julestemningen skulle da også være garanteret lige så snart, man sætter sine fødder i byen. En af favoritterne omkring juletid er, udover Oxford Street, Hyde Park Winter Wonderland med alle sine boder, attraktioner og forestillinger. Udover de mange julemarkeder er der også rig mulighed for juleshopping i byens mange butikker, hvor det er oplagt at gøre sine julegaveindkøb. Derudover er det bestemt værd at opleve det enorme juletræ på Trafalgar Square, hvor der stortset hver aften i december synges julesange.

5. Budapest
På julemarkedet på Vörösmarty pladsen i Budapest kan man vandre mellem over hundrede salgsboder med unikt julepynt og andet håndværk. Herudover kan man nyde udstillinger og underholdning samt facaden på Gerbeaud-bygningen, som forvandles til en stor julekalender, hvor et nyt vindue åbnes en gang dagligt i julemåneden. Et nyere og lidt mindre julemarked finder man ved Stefansbasilikaen, som befinder sig i gåafstand fra Vörösmarty pladsen. Her er der mange hyggelige boder med ungarske delikatesser, julepynt og kunsthåndværk. Der er også lavet en mindre skøjtebane, der med sikkerhed kan skabe glæde for både store og små.

6. Hamborg
7. Riga
8. Tallin
9. Wien
10. Frankfurt

Related links

Emner

Tags


Apollo er en af Nordens førende rejsearrangører. Apollo arrangerer charterrejser, aktive ferier og krydstogt samt fleksible rejser til hele verden, hvor du selv vælger, om destinationen skal være by eller strand samt længden af rejsen. Apollo Rejser i Danmark danner, sammen med Apollo i Norge, Sverige og Finland, flyselskabet Novair, Krone Golf, Golf Plaisir, Lime Travel samt træningsresortet Playitas på Fuerteventura, Apollo Travel Group. Apollo Travel Group har cirka 900 medarbejdere og 1 mio. passagerer om året, der rejser til destinationer i hele verden.

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

Pressekontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relateret materiale

Relaterede nyheder

Opgrader til Apollo Rejser

Apollo Rejser er en af Danmarks største rejsearrangører, og vi står for det bredeste charterudbud med mere end 1.450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.

Sol og varme
Apollo sælger først og fremmest charterrejser til sol- og badedestinationer. Hvad gælder sommeren består udbuddet hovedsageligt af europæiske destinationer, og i vinterhalvåret er det rejsemål som De Kanariske Øer, Thailand, Egypten, Indien og Vietnam, som er mest efterspurgte.

Moderne og fleksibel aktør
Et af Apollos kendetegn er, at vores tilgang til at arrangere rejser er meget moderne og fleksibel. Den vigtigste følelse på rejsen skal være, at et andet land for alvor opleves på landets egne præmisser. Fokus ligger på frihed, hyggelige områder og hoteller samt lokalt præg.

Det skal være enkelt at booke, og al nødvendig information skal være let tilgængelig. Vi sætter en ære i at blive oplevet som moderne og fleksibel med rejser for enhver smag. På egen hånd, i større selskaber, med børn eller på tomandshånd. Flyet skal afgå fra en lufthavn så tæt på de rejsende som muligt, og man skal naturligvis selv kunne vælge, om man vil have transport til hotellet eller en udlejningsbil. På rejsemålet findes et bredt udvalg af hotelalternativer, udflugtsmuligheder og aktiviteter.