Få vores nyheder på mail

Feriens indhold bestilles hjemmefra

Pressemeddelelse   •   Jul 02, 2013 09:01 CEST

Nu bestilles ferien hjemmefra – ikke bare fly og hotel men også de aktiviteter, der bidrager til at gøre ferien komplet. Denne sommer bestiller hver femte dansker (20 pct.) feriens kulturelle indslag og andre aktiviteter ved spisebordet derhjemme. Det er både danskernes rejsevanthed og brugen af internet, der gør, at det er sådan

Yndlingsrestauranten på Santorini, dykkerkurset i Hurghada, fløjtekoncerten i Palma de Mallorca eller verdens højeste tårn, Burj Khalifa, i Dubai. Ting, man nødigt vil misse, hvis man har sat sig for, at netop dét skal være en vigtig del af ferieoplevelsen. Danskerne planlægger deres ferie på forskellig vis, og en ny repræsentativ undersøgelse blandt danskerne viser, at de allerfleste forbereder sig på ferien ved først at læse om rejsemålet på internet (65 %). 55 % læser bøger og guides om rejsemålets seværdigheder, kultur, vejret og lignende, mens 43 % får viden om rejsemålet på rejseselskabernes hjemmesider. Men nu viser det sig, at man ikke bare forbereder sig med læsning men også bestiller sine ’aktiviteter’ hjemmefra, for det gør hver femte dansker.

- Ferietid er dyrebar tid – men også planlægningstid. Vi holder kun få ferieuger om året, og derfor skal alt klappe, når vi endelig er af sted. Mange danskere bestiller derfor kulturelle oplevelser, bord på en restaurant, de har fået anbefalet, eller det eftertragtede dykkerkursus hjemmefra. De forudbestilte ferieaktiviteter gør, at vi bedre kan slappe af på ferien, fordi vi ved, at den store oplevelse venter lige om hjørnet uden ubehagelige overraskelser som ’sorry, fully booked’ eller lignende, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

Mange spørger også venner, bekendte og familie, om de har tips til deres ferie og det rejsemål, de skal besøge (39 %), når de forbereder sig. Dog er det alligevel kun de færreste, der har skemalagt de fleste feriedage inden afrejse, for det er trods alt kun 6 %.

De danskere, der i undersøgelsen angiver, at de booker ferieoplevelser og aktiviteter hjemmefra, svarer også på hvorfor de ikke bare er spontane på ferien. Flertallet siger, at ”jeg hygger mig med at planlægge og booke ferieoplevelserne på forhånd” (58 %), mens 46 % mener, at de får bedre priser ved at booke tidligt. Næsten ligeså mange mener, at de ”bedre kan slappe af på ferien, når ferieoplevelserne er bestilt hjemmefra” (45 %).

42 % af de adspurgte angiver, at ”jeg skal være sikker på at få den rejseoplevelse, jeg vil have”, mens næsten ligeså mange booker hjemmefra af hensyn til feriebudgettet (41 %). De siger ”jeg har bedre styr på feriebudgettet, når jeg har bestilt en ferieoplevelse hjemmefra”. 40 % angiver, at ”jeg kan bedre udnytte min ferietid ved at booke ferieoplevelser på forhånd”.

”Det landsdækkende undersøgelsesresultat går godt i tråd med, at flere og flere af vores gæster booker en udflugt inden afrejse, eller på Facebook spørger vores destinationspersonale om hjælp til gode restauranter på rejsemålet. Det er ikke vanskeligere at booke en god restaurant i Rethymnon på Kreta over internet inden afrejse, når man sidder i Vejle, end at booke en restaurant i netop Vejle, når man er hjemme, eller for den sags skyld at købe julegaver over nettet”, slutter Rikke Koks Andreassen.

Undersøgelsen er netop foretaget for Apollo af Kompas Kommunikation. Undersøgelsen er gennemført via internettet blandt 1.193 danskere fra hele landet.

Undersøgelsens resultater er efterfølgende blevet vægtet på køn, alder og region i henhold til de af Danmarks Statistik oplyste og gældende demografiske data for at sikre repræsentativitet.

Undersøgelsesresultat i punktform:

Hvordan planlægger/forbereder du en ferie i udlandet, inden du tager af sted?

 • Jeg læser hjemmefra om destinationen på internettet generelt: 65 %
 • Jeg læser bøger og guides om destinationens seværdigheder, kultur, vejret, inden afrejse: 55 %
 • Jeg læser hjemmefra om destinationen på rejsebureauets hjemmeside: 43 %
 • Jeg spørger venner/bekendte/familie om de har tips til rejsen: 39 %
 • Jeg booker ferieoplevelser/aktiviteter (koncerter, udflugter, etc.) hjemmefra: 20 %
 • Jeg planlægger/forbereder mig ikke til ferier: 12 %
 • Jeg har skemalagt de fleste dage inden afrejse: 6 %

I basen af respondenter, der booker ferieoplevelser og –aktiviteter hjemmefra, svares der således på hvorfor:

 • Jeg hygger mig med at planlægge og booke ferieoplevelserne på forhånd: 58 %
 • Jeg får bedre priser ved at booke på forhånd: 46 %
 • Jeg kan bedre slappe af på ferien, når jeg har bestilt en ferieoplevelse hjemmefra: 45 %
 • Jeg er sikker på at få den rejseoplevelse, jeg vil have: 42 %
 • Jeg har bedre styr på feriebudgettet, når jeg har bestilt en ferieoplevelse hjemmefra: 41 %
 • Jeg kan bedre udnytte min ferietid ved at booke ferieoplevelser på forhånd: 40 %
 • Jeg får mulighed for at få nogle bedre/anderledes ferieoplevelser ved at booke tidligt: 38 %
 • Jeg planlægger så meget som muligt af min ferie hjemmefra: 24 %
 • Ved at booke ferieoplevelserne hjemmefra kan vi bedre tilgodese hele familiens ønsker: 24 %

N.B.: Ved begge spørgsmål kan respondenterne angive flere svarmuligheder end én.

Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande. Hovedparten af Apollo Danmarks gæster flyver med SAS.

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.