Gå til indhold
Her stresser vi mest før julerejsen

Pressemeddelelse -

Her stresser vi mest før julerejsen

Ferieafslapningen starter først på hotellet

Julen er hyggelig, fyldt med konfekt, julemad og gaver samt, for mange, også et lille snert af stress over at skulle nå alt hyggen, konfekten, julemaden og gaverne. Er man dog så heldig at kunne rejse væk omkring julen, venter afslapningen forude, selvom sådan en ferie også kan give julesved på panden – særligt før afrejse. Knap hver tredje (29 pct.) fortæller nemlig, at de stresser mest i afrejselufthavnen, og faktisk slapper flest (36 pct.) først af, når de rammer hotelsengen på overnatningsstedet. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere.

Julen er hyggelig, fin og rar. Men den kan også være forbundet med et lille snert af travlhed, hvis alle forventninger til julen skal gå op i en højere enhed.

Måske netop derfor vælger mange også at rejse på ferie i og omkring julen, så de kan komme ned i gear igen og få lidt tiltrængt sol på kinderne og varme i kroppen.

Inden vi dog når til den afslappende del af ferien, skal mange lidt feriestress igennem. Knap hver tredje (29 pct.) fortæller nemlig, at de stresser i afrejselufthavnen før en ferie. Mens hver femte (20 pct.) allerede stresser, når de er i gang med at pakke.

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.001 danskere.

Vi slapper af ved ankomst
Heldigvis lægger de fleste rejsende lufthavnens stress og jag bag sig, når de er velankommet til deres overnatningssted på ferien. Knap fire ud af ti (36 pct.) fortæller således, at ankomsten til hotellet, lejligheden eller hytten er den første gang, de slapper af på ferien.

Lidt mere end hver fjerde (27 pct.) er en anelse før ude og lader allerede feriefreden sænke sig, mens de sidder i flyet. Hver sjette (14 pct.) slapper til gengæld først for alvor af, når de rammer liggestolen ved poolen eller stranden.

”Man holder jo ferie for netop at slappe af. Derfor skal følelsen af ferie også gerne ramme så tidligt som muligt, når først vi er i gang. Turen gennem lufthavnen er ofte et nødvendigt onde, når man skal flyve på ferie, og det er sjældent, uanset hvordan man vender og drejer det, specielt afslappende. Men rigtig mange bestiller fx fortsat mad og drikke på flyet for, at de netop kan slappe af fra, de har spændt sikkerhedsbæltet. Mange bestiller desuden også stadig transfer, fordi de så ikke skal stresse over at få en taxa ved ankomst. Og sådan kan man selv være med til at bestemme, hvornår man skal begynde at slappe rigtigt af,” forklarer Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Mens mange skal ankomme til destinationen, førend ferieafslapningen kan begynde, svarer lidt mere end hver tiende (11 pct.), at de allerede begynder at slappe af, når de planlægger deres rejse.

Related links

Emner

Tags


Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med næsten 400 medarbejdere og en million rejsende om året. Med os kan kunderne rejse til hele verden, uanset om de vil på en afslappende sol- og badeferie, en træningsuge i varmen eller tilbringe en weekend i en spændende storby. Vi arrangerer pakkerejser, træningsrejser, krydstogter og storbyrejser. Desuden tilbyder vi tryg og sikker bookning af fly og hotel separat, hvis kunden foretrækker selv at sammensætte sin rejse.

Apollo Rejser udgør, sammen med flyselskabet Novair, specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt sportsresortet Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi har siden 2015 været en del af den privatejede tyske koncern REWE med over 300.000 medarbejdere.

Apollo Rejser arbejder aktivt for bæredygtige rejser og socialt ansvar, og vi samarbejder med SOS Børnebyer, Ecpat og SOK (Sveriges Olympiske Komité). Apollo Rejser har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på www.apollorejser.dk.

Pressekontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relateret materiale

Relaterede nyheder

Opgrader til Apollo Rejser

Apollo Rejser er en af Danmarks største rejsearrangører, og vi står for det bredeste charterudbud med mere end 1.450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.

Sol og varme
Apollo sælger først og fremmest charterrejser til sol- og badedestinationer. Hvad gælder sommeren består udbuddet hovedsageligt af europæiske destinationer, og i vinterhalvåret er det rejsemål som De Kanariske Øer, Thailand, Egypten, Indien og Vietnam, som er mest efterspurgte.

Moderne og fleksibel aktør
Et af Apollos kendetegn er, at vores tilgang til at arrangere rejser er meget moderne og fleksibel. Den vigtigste følelse på rejsen skal være, at et andet land for alvor opleves på landets egne præmisser. Fokus ligger på frihed, hyggelige områder og hoteller samt lokalt præg.

Det skal være enkelt at booke, og al nødvendig information skal være let tilgængelig. Vi sætter en ære i at blive oplevet som moderne og fleksibel med rejser for enhver smag. På egen hånd, i større selskaber, med børn eller på tomandshånd. Flyet skal afgå fra en lufthavn så tæt på de rejsende som muligt, og man skal naturligvis selv kunne vælge, om man vil have transport til hotellet eller en udlejningsbil. På rejsemålet findes et bredt udvalg af hotelalternativer, udflugtsmuligheder og aktiviteter.