Gå til indhold
Hver anden forælder foretrækker at rejse med børnene

Pressemeddelelse -

Hver anden forælder foretrækker at rejse med børnene

Her får børnene (og deres forældre) den bedste ferie

Softice i lange baner og sandkager på stranden i timevis. De fleste forældre ved, at hvis børnene er glade, så er de også selv glade. Det gælder i hverdagen, og det gælder i høj grad på ferien, hvor bølgerne ellers nemt kan gå højt. Trods høje bølger og evt. kompromiser fra den ene eller anden side, foretrækker hver anden forælder (53 pct.) at rejse med deres børn eller med hele familien samlet (57 pct.). Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo*, der også mener, at børnene roligt kan bestemme, hvor ferien skal gå hen. Her er rejsearrangørens bedste tips til, hvor børnene (og dermed forældrene) får den bedste ferie.

Glade børn betyder glade forældre. Men hvor skal ferien så gå hen for, at hele familien, store som små, er rigtigt ferieglade? Hvis børnene får en vis grad af direkte eller indirekte medbestemmelse, er chancen for, at alle har en dejlig ferie, stor.

Det kan dog være en jungle at finde de mest børnevenlige rejsemål, fordi det er så afhængigt af børnenes alder og familiens temperament, hvad der giver de bedste ferieminder.

Rejsearrangøren Apollo har dog scannet rejsemål og kundeglæden blandt rejsende med børn og guider dermed til, hvor børnefamilier får den bedste ferie.

Bedst for børn mellem 0-5 år
Kreta
Er ungerne til sandslotte i vandkanten, en tivolitur om aftenen og masser af ispauser indlagt mellem alle feriestrabadserne, så er Kreta det oplagte bud på et rejsemål, der vækker glæde, når man rejser md små børn. De bedste strande til at begrave forældre og større søskende i sandet findes ved Agia Marina, Platanias, Agii Apostoli og Georgiopolis, der også alle byder på børnevenlige hoteller og korte afstande til restauranter og andre familievenlige aktiviteter.

Rhodos
På Rhodos finder man et af Europas største badelande. Og hvis det ikke er argument nok i sig selv, så byder Rhodos også på mange gode og børnevenlige sandstrande. Bl.a. kan det, hvis man rejser med små børn, anbefales at bo i Faliraki eller Afandou, idet begge byer ligger tæt på både nogle af øens bedste strande, badeland og en række andre aktiviteter, der giver glade småbørn. På Rhodos finder man desuden mange lejlighedshoteller, som ofte er det oplagte valg for familier, der rejser med små børn.

Durres Riviera
Albanien er et nyere charterrejsemål, som dog hurtigt er blevet en favorit blandt familier. Bl.a. fordi det er et oplagt rejsemål for dem, som gerne vil bade dagen lang. Strandene i Albanien er brede, og langs stranden finder man strandpromenader med legepladser og andre aktiviteter for børn samt hyggelige caféer, som forældrene kan parkeres på. Desuden er prisniveauet i Albanien yderst spiseligt, så børnene godt kan mæske sig i en ekstra ferie-dessert uden, at det sprænger budgettet.

”Mindre børn vil ofte gerne bade rigtig meget, lege på stranden og derudover have mulighed for at spise, når de er sultne. Derfor ser vi også de gladeste familier med småbørn på all inclusive hotellerne. Derudover gør det ikke noget, hvis der også er børneklub eller andre aktiviteter, som gør, at de mindste kan lege med andre børn og bliver aktiveret på en anden måde, end vi forældre kan,” afslører Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Bedst for børn mellem 6-12 år
Fede swimmingpools, gode strande, hvor man kan hoppe i bølgerne, og mange isboder finder man naturligvis også på både Kreta, Rhodos og Durres Riviera, men ofte skal der lidt mere action til for, at de lidt større feriebørn hviner af fryd.

Makarska Riviera
Makarska Riviera er et drømmeland for små og store vandhunde. Her kan man snorkle med Nemo i det krystalklare vand, hoppe i trampoliner hele aftenen og svinge sig mellem træerne som Tarzan i en zipline. Er det ikke vildt nok, kan man også kaste sig ud i river rafting eller tage en cykeltur på den fine promenade, der byder på masser af muligheder for is- og shoppingpauser. Desuden ligger Split blot en kort køretur fra Makarska, så piger og drenge, der gerne vil have lidt byliv, kan shoppe og gå på café.

Kos
Mange ser Kos som en ø for unge mennesker, der gerne vil kombinere ferie med fest. Men det passer ikke helt. Festerne foregår mest i Kos by, mens byerne Kardamena, Tigaki og Marmari er mere familievenlige med fine strande og gode hoteller. Her kan man desuden tage hele familien med på en dejlig bådtur, og strandene inviterer til timevis af leg i bølgerne. På hotel Blue Lagoon Resort finder man desuden øens største badebassin – og det siger ikke så lidt!

Cypern
På Cypern finder man bl.a. lange sandstrande med varmt og blødt sand og masser af plads til hele familien, og langs hovedgaden venter et væld af butikker og hyggelige spisesteder. Som bonus er Cypern en solsikker destination og et sandt mekka for badenymfer og strandløver i alle aldre. Herudover er det oplagt at få tiden til at gå med en katamaran-tur på havet eller en jeep-safari i Troodos-bjergene. Om aftenen er det store fontæneshow i byen i øvrigt et must-see.

Bedst for teenagere
Når man bliver lidt ældre, er det ikke altid lige cool at rejse med mor og far (og evt. småsøskende) længere. Faktisk vil man hellere på tur med vennerne. Men når nu mor og far stadig betaler, så kan det være okay med sådan en ferie med skyfri himmel og rig mulighed for at sende misundelsesværdige snaps hjem til vennerne i Danmark.

Øhop i Grækenland
Det kunne fx være billeder fra en spændende kombinationsrejse, hvor hele familien tager på øhop i Grækenland. På et øhop er der mulighed for at opleve en lang række forskellige destinationer på en og samme ferie. Og ikke nok med, at ferien er sjov – planlægningsdelen er også en, som hele familien kan tage del i, så alle får de oplevelser, som de hver især drømmer om.

Kombinationsrejse: Grækenland og Albanien
Der er også mulighed for at kombinere en uge i Grækenland med en uge i fx Albanien, hvis både vand, gastronomi og historiens meget forskellige vingesus trækker i en.

Bali og Thailand
Der er vist i øvrigt ikke et teenageøje tørt, når man nævner farverige bowls og infinity pools på Bali eller hemmelige strande og orange solnedgange over stranden i Thailand.

”Med større børn behøver der ikke at være så meget fokus på aktiviteter på hotellet. Så der anbefaler vi altid, at man ser lidt bort fra de store resorts med ismenu og børneklub og i stedet kigger på de lidt anderledes hoteller med instagramvenligt interiør, lidt byliv i nærheden og en anden type sjæl end den, man finder på de større resorts. Men uanset børnenes alder, så er en god strand altid god at have i baghaven, hvis alle skal være glade på ferien – og det skal de jo,” slutter Glenn Bisgaard.

Related links

Emner

Kategorier


Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med næsten 400 medarbejdere og en million rejsende om året. Med os kan kunderne rejse til hele verden, uanset om de vil på en afslappende sol- og badeferie, en træningsuge i varmen eller tilbringe en weekend i en spændende storby. Vi arrangerer pakkerejser, træningsrejser, krydstogter og storbyrejser. Desuden tilbyder vi tryg og sikker bookning af fly og hotel separat, hvis kunden foretrækker selv at sammensætte sin rejse.

Apollo Rejser udgør, sammen med flyselskabet Novair, specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt sportsresortet Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi har siden 2015 været en del af den privatejede tyske koncern REWE med over 300.000 medarbejdere.

Apollo Rejser arbejder aktivt for bæredygtige rejser og socialt ansvar, og vi samarbejder med SOS Børnebyer, Ecpat og SOK (Sveriges Olympiske Komité). Apollo Rejser har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på www.apollorejser.dk.

Kontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relateret materiale

Opgrader til Apollo Rejser

Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med en million rejsende om året. Vi arrangerer traditionelle pakkerejser, træningsrejser, cruise, storbyferier og fleksible pakkerejser, hvor du selv vælger rejsemål, rejselængde og hotel. Sammen med specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtrabel samt træningsresortet Playitas er Apollo en del af DER Touristik Nordic AB. Vi arbejder aktivt med bæredygtige rejser og har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på Apollorejser.dk.