Gå til indhold
Hver fjerde familiefest rykker til udlandet

Pressemeddelelse -

Hver fjerde familiefest rykker til udlandet

Flere og flere foretrækker at markere de store festdage med en ferie

Suppe, steg og is for venner, bekendte og familie eller en ferie med kvalitetstid og unikke oplevelser for den nærmeste familie. Flere og flere vælger at bruge festpengene på sidstnævnte. Hver fjerde (24 pct.) vil da også foretrække at markere den næste store festdag med en ferie i udlandet. Men den klassiske fest er stadig i høj kurs. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere fra hele landet.

Tiderne, hvor en festdag altid blev markeret med en stor fest med tilhørende menu og festlige lege og sange, bliver mere og mere passé. Den klassiske festdag med venner, familie, naboer og bekendte må således oftere og oftere vige til fordel for en uges ferie med den nærmeste familie, hvor kvalitetstid er på agendaen.

24 pct. af danskerne svarer da også, at de vil foretrække at markere den næste runde fødselsdag, sølvbrylluppet eller en anden stor festdag med en ferie i udlandet.

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere.

Suppe, steg og is er ikke død, men …
Det er dog stadig flertallet, der foretrækker at markere den næste store festdag med en klassisk fest.

Således svarer 46 pct. af respondenterne i en repræsentativ undersøgelse, at de foretrækker at fejre med en traditionel fest og/eller reception med familie og venner. Men flere og flere foretrækker den mere intime version i udlandet eller Danmark.

Begge dele er således steget siden en lignende undersøgelse blev foretaget i 2015 til undersøgelsen i 2016 fra hhv. 20 pct. til 24 pct., der foretrækker en tur til udlandet, og fra 4 pct. til 7 pct., der foretrækker at markere festligheder med en ferie i Danmark.

”Indtil for et par år siden, var det altid bedsteforældre, der valgte at invitere børn og børnebørn på en uges ferie med det hele for på den måde at tilgodese den nærmeste familie fremfor at holde en stor fest. Men vi oplever nu oftere yngre, der også vælger modellen, når de fx fylder 40 år eller skal markere et kobberbryllup. Så inviterer de deres forældre, børn og evt. søskende på rejse, så de får den der tiltrængte kvalitetstid, som efterhånden er så sjælden,” forklarer Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo og fortsætter:

”Vi har rigtigt mange, der ringer ind og forespørger på, hvad sådan en rejse for den nærmeste familie egentlig koster, hvis de skal være afsted i en uge eller 14 dage, og mange bliver overraskede over, hvor meget de kan få for de penge, de ellers havde sat af til en enkelt festaften. Så jeg tror også, det handler om, hvad og hvem man gerne vil bruge pengene på, og her falder valget altså ofte på en rejse med dem, man holder allermest af. Desuden har vi mange, der slet ikke har lyst til den helt store fejring men hellere vil holde det lidt intimt.”

Mens mange foretrækker en klassisk fest eller en rejse til udlandet med de nærmeste, så gælder det da også hver femte (20 pct.), at de slet ikke hverken vil fejre eller blive fejret.

Emner

Kategorier


Apollo er en af Nordens førende rejsearrangører. Apollo arrangerer charterrejser, aktive ferier og krydstogt samt fleksible rejser til hele verden, hvor du selv vælger, om destinationen skal være by eller strand samt længden af rejsen. Apollo Rejser i Danmark danner, sammen med Apollo i Norge, Sverige og Finland, flyselskabet Novair, Krone Golf, Golf Plaisir, Lime Travel samt træningsresortet Playitas på Fuerteventura, Apollo Travel Group. Apollo Travel Group har cirka 900 medarbejdere og 1 mio. passagerer om året, der rejser til destinationer i hele verden.

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

Kontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relateret materiale

Opgrader til Apollo Rejser

Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med en million rejsende om året. Vi arrangerer traditionelle pakkerejser, træningsrejser, cruise, storbyferier og fleksible pakkerejser, hvor du selv vælger rejsemål, rejselængde og hotel. Sammen med specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtrabel samt træningsresortet Playitas er Apollo en del af DER Touristik Nordic AB. Vi arbejder aktivt med bæredygtige rejser og har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på Apollorejser.dk.