Gå til indhold
Hver tiende julegave shoppes i udlandet

Pressemeddelelse -

Hver tiende julegave shoppes i udlandet

Masser af bløde pakker fra London under de danske juletræer

Juleshopping i udlandet er en tradition i vækst. Muligheden for at kombinere en hyggelige weekendtur til London eller Berlin med indkøb af julegaverne er populært. Således forventer mere end hver tiende dansker i år at købe deres julegaver uden for landets grænser. Flest ender i London, Berlin eller Hamborg, og det er bløde pakker, der købes med hjem fra Selfridges, KaDeWe og Karstadt. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere fra hele landet.

Glühwein i Hamborg og efterfølgende shopping på Mönckebergstrasse eller Christmas latte på Starbucks og et smut omkring Harrod’s for at købe te og lækkerier til familien.

Mere end hver tiende dansker (11 pct.) forventer i år at købe alle eller nogle af deres julegaver i udlandet.

Turen går for de flestes vedkommende til London, men også Berlin og Hamborg ligger højt på listen, når det handler om svipture i og omkring julen.

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere fra hele landet.

Tyskland er et juleshoppe-hit
London har i mange år været danskernes favoritdestination, når det handler om storbyferie generelt. Det er da også London, der ser ud til at have haft og få besøg af flest julegave-hungrende danskere i december.

Dog indtager Berlin, Hamborg og Lübeck hhv. anden-, tredje- og fjerdepladsen, når det handler om juleture til udlandet.

”Berlin er vokset rigtig meget som storbyferiedestination over bare de seneste fem år. Hvor vi tidligere så rigtig mange fra hele landet, der valfartede til London, så trækker Berlin mere og mere – også når vi skal shoppe julegaver. Samtidig er Hamborg og Lübeck kendte som juledestinationer pga. de mange julemarkeder i byerne, så det er klart, at mange tager netop dertil, når de vil kombinere en hyggelig juletur med julegaveindkøb. Tyskland kommer derfor til at tiltrække rigtig mange i år. Dog har vi faktisk også solgt rigtig mange julerejser til Barcelona og Rom i år. Det hænger nok bl.a. sammen med, at det ikke er destinationer, man selv kører til for et weekendophold plus, at vejret her stadig er noget mildere end herhjemme,” fortæller Glenn Bisgaard, kommunikationschef for Apollo.

Bløde pakker under træet
Når vi hopper på flyet mod julegaveshopping, er det primært de bløde pakker, der står på vores indkøbsliste. Således forventer mere end hver anden (53 pct.) af dem, der shopper julegaver i udlandet i år, at komme hjem med kufferten fuld af bløde pakker.

Knap hver tredje (30 pct.) har til hensigt at handle sko, mens bagagen for manges vedkommende (24 pct.) derudover vil indeholde pænt indpakkede skønhedsprodukter, når de igen vender snuden mod Danmark.

Emner

Tags


Apollo er en af Nordens førende rejsearrangører. Apollo arrangerer charterrejser, aktive ferier og krydstogt samt fleksible rejser til hele verden, hvor du selv vælger, om destinationen skal være by eller strand samt længden af rejsen. Apollo Rejser i Danmark danner, sammen med Apollo i Norge, Sverige og Finland, flyselskabet Novair, Krone Golf, Golf Plaisir, Lime Travel samt træningsresortet Playitas på Fuerteventura, Apollo Travel Group. Apollo Travel Group har cirka 900 medarbejdere og 1 mio. passagerer om året, der rejser til destinationer i hele verden.

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

Pressekontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relateret materiale

Relaterede nyheder

Opgrader til Apollo Rejser

Apollo Rejser er en af Danmarks største rejsearrangører, og vi står for det bredeste charterudbud med mere end 1.450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.

Sol og varme
Apollo sælger først og fremmest charterrejser til sol- og badedestinationer. Hvad gælder sommeren består udbuddet hovedsageligt af europæiske destinationer, og i vinterhalvåret er det rejsemål som De Kanariske Øer, Thailand, Egypten, Indien og Vietnam, som er mest efterspurgte.

Moderne og fleksibel aktør
Et af Apollos kendetegn er, at vores tilgang til at arrangere rejser er meget moderne og fleksibel. Den vigtigste følelse på rejsen skal være, at et andet land for alvor opleves på landets egne præmisser. Fokus ligger på frihed, hyggelige områder og hoteller samt lokalt præg.

Det skal være enkelt at booke, og al nødvendig information skal være let tilgængelig. Vi sætter en ære i at blive oplevet som moderne og fleksibel med rejser for enhver smag. På egen hånd, i større selskaber, med børn eller på tomandshånd. Flyet skal afgå fra en lufthavn så tæt på de rejsende som muligt, og man skal naturligvis selv kunne vælge, om man vil have transport til hotellet eller en udlejningsbil. På rejsemålet findes et bredt udvalg af hotelalternativer, udflugtsmuligheder og aktiviteter.