Gå til indhold
Hver tiende køber julegaverne i udlandet i år

Pressemeddelelse -

Hver tiende køber julegaverne i udlandet i år

Bløde pakker fra London og Nordtyskland i kufferten

Juleshopping i udlandet bliver mere og mere populært, og for mange er det blevet en fast tradition at klare julegaveindkøb i udlandet. Flere vælger at kombinere en weekendtur med julegaveindkøb i en af Europas storbyer. Dermed har hver tiende dansker i år en forventning om at drage udenbys for at købe julegaverne. De mest populære byer til årets julegaveindkøb er Flensborg, London og Lübeck, hvor flest har planer om at købe bløde pakker med hjem. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere fra hele landet.

Delikate julespecialiteter i de mange hyggelige juleboder på Flensborgs 1,2 km. lange gågade fra Nodermarkt til Südermarkt eller smuk julebelysning på Oxford Street og efterfølgende juleshopping i Harrods, hvor der er rig mulighed for at finde lækre specialiteter til familien.

Hver tiende dansker (10 pct.) forventer i år at klare nogle eller alle deres julegaver i udlandet.

Mange vælger at tage syd for grænsen til Flensborg eller Lübeck, men også London er en populær destination, når juleindkøbene skal klares op til jul.

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere fra hele landet.

Tyskland som trækplaster
De stemningsfyldte og hyggelige julemarkeder i Nordtyskland ser ud til at lokke mange af os danskere ned over grænsen. Det tyder derfor på, at Flensborg vil få besøg af flest juleshoppere, mens Lübeck, Hamborg og Berlin indtager hhv. tredje-, fjerde- og femtepladsen i år.

På andenpladsen finder vi det evigt populære London, der med sine mange shoppingmuligheder, museer og restauranter også ser ud til at tiltrække mange julehandlende danskere her op til jul. Det engelske pund er faldet drastisk i værdi det seneste år, hvorfor mange ser sit snit til en billigere shoppingtur til London.

"London er utroligt populær netop nu, hvilket kan skyldes, at det engelske pund i øjeblikket er temmelig lavt. Men rigtig mange vælger også at tage en hurtig og nem sviptur ned over grænsen her op til jul. Det er især byer som Flensborg, Hamborg og Lübeck, der er populære med deres mange hyggelige og traditionsrige julemarkeder. Men vi oplever bl.a. også et stigende salg af billetter til Barcelona og Rom, hvilket umiddelbart kan skyldes, at de rejselystne danskere længes efter lunere vejr end det Danmark kan tilbyde i november og december,” fortæller Glenn Bisgaard, kommunikationschef for Apollo, der også understreger, at et stigende antal flyafgange fra København og Billund har betydet, at rejserne har kunnet erhverves til særligt gode priser.

Bløde pakker øverst på indkøbslisten
Når de shoppeglade danskere drager på storbyferie, er det næsten hver anden (49 pct.), der forventer at have bløde pakker med hjem til Danmark.

Hver tredje (30 pct.) har planer om at købe madvarer, mens mere end hver femte vil komme skønhedsprodukter (22 pct.) og sko (20 pct.) i bagagen, når de vender retur fra deres juletur.

Emner


Apollo er en af Nordens førende rejsearrangører. Apollo arrangerer charterrejser, aktive ferier og krydstogt samt fleksible rejser til hele verden, hvor du selv vælger, om destinationen skal være by eller strand samt længden af rejsen. Apollo Rejser i Danmark danner, sammen med Apollo i Norge, Sverige og Finland, flyselskabet Novair, Krone Golf, Golf Plaisir, Lime Travel samt træningsresortet Playitas på Fuerteventura, Apollo Travel Group. Apollo Travel Group har cirka 900 medarbejdere og 1 mio. passagerer om året, der rejser til destinationer i hele verden.

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

Pressekontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relateret materiale

Relaterede nyheder

Opgrader til Apollo Rejser

Apollo Rejser er en af Danmarks største rejsearrangører, og vi står for det bredeste charterudbud med mere end 1.450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.

Sol og varme
Apollo sælger først og fremmest charterrejser til sol- og badedestinationer. Hvad gælder sommeren består udbuddet hovedsageligt af europæiske destinationer, og i vinterhalvåret er det rejsemål som De Kanariske Øer, Thailand, Egypten, Indien og Vietnam, som er mest efterspurgte.

Moderne og fleksibel aktør
Et af Apollos kendetegn er, at vores tilgang til at arrangere rejser er meget moderne og fleksibel. Den vigtigste følelse på rejsen skal være, at et andet land for alvor opleves på landets egne præmisser. Fokus ligger på frihed, hyggelige områder og hoteller samt lokalt præg.

Det skal være enkelt at booke, og al nødvendig information skal være let tilgængelig. Vi sætter en ære i at blive oplevet som moderne og fleksibel med rejser for enhver smag. På egen hånd, i større selskaber, med børn eller på tomandshånd. Flyet skal afgå fra en lufthavn så tæt på de rejsende som muligt, og man skal naturligvis selv kunne vælge, om man vil have transport til hotellet eller en udlejningsbil. På rejsemålet findes et bredt udvalg af hotelalternativer, udflugtsmuligheder og aktiviteter.