Gå til indhold
Julen er højsæson for sommerferieplanlægning

Pressemeddelelse -

Julen er højsæson for sommerferieplanlægning

Hver sjette sommerferie lægges i kalenderen omkring den søde juletid


Julen er ikke bare tiden, hvor vi mødes over julegaver, juleand og risalamande. Når gavepapiret er støvet af vejen, og resterne af den brune sovs fortæret, sætter mange af os (16 pct.) således med planlægningen af et af årets andre højdepunkter – nemlig årets sommerferie. Når vi dog skal til tasterne eller røret og rent faktisk bestille ferien, ender de fleste af os med at bestille ferien under en måned før afrejse. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere fra hele landet.

Tiden op til julen er for de fleste danskeres vedkommende fyldt med stress, jag, julegaveindkøb, julefrokoster og julelogistik. Hvem køber anden til julemiddagen, og hvem sørger for at hente tante Tove ved stationen?

Når julepapiret dog er krøllet sammen, sætter vi os med en ny opgave – nemlig sommerferieplanlægningen.

Tiden i og omkring julen er højsæson for planlægning af sommerferien, og hver sjette dansker (16 pct.) sætter sig i familiens og vennernes skød og får styr på, hvor sommerens ferieuger skal tilbringes.

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere fra hele landet.

Bestil før og få først og fremmest det, I vil have
Der synes dog langt fra tanke til handling hos de fleste.

Mens vi er tidligt ude med at planlægge ferien, så venter mange (13 pct.) nemlig med at bestille årets sommerferie til under en måned før afrejse. I det hele taget booker samlet set knap hver anden (47 pct.) deres sommerferie inden for de sidste tre måneder, før ferien skydes i gang.

”Jeg kan godt forstå, at folk venter. Der skal måske spares lidt sammen og koordineres i familien og med arbejdet. Men samtidig har vi også hvert år frustrerede kunder i røret, der havde udset sig et hotel, som pludseligt er udsolgt, fordi de ventede for længe. Nogle destinationer og hoteller ryger bare hurtigere end andre,” forklarer Glenn Bisgaard, kommunikationschef for Apollo.

”Det er desuden ikke alle danskere, der ruger i lige lang tid. Vi ser rigtig mange søgninger på hjemmesiden i juleferien, og nogle af disse søgninger bliver faktisk også til bookinger. Det er typisk de velkendte områder på Kreta, Rhodos, Mallorca og i Alanya samt de hoteller, som kan rumme de store familier, der ryger først. Så er det det, man har i kikkerten, når man sætter sig mæt og glad med planlægningen, så kan det godt betale sig at rykke lidt hurtigt – og inden januar eller februar, hvor vi ser en højsæson ift. salget.”

Mens hver sjette sommerferie planlægges seks måneder før afrejse, så kommer den næste højsæson for planlægning tre måneder før afrejse, hvor 13 pct. går i gang med planlægningen. Kun lidt mere end hver tiende respondent (12 pct.) i undersøgelsen tilkendegiver, at de planlægger mere end seks måneder før afrejse.

Emner

Tags


Apollo er en af Nordens førende rejsearrangører. Apollo arrangerer charterrejser, aktive ferier og krydstogt samt fleksible rejser til hele verden, hvor du selv vælger, om destinationen skal være by eller strand samt længden af rejsen. Apollo Rejser i Danmark danner, sammen med Apollo i Norge, Sverige og Finland, flyselskabet Novair, Krone Golf, Golf Plaisir, Lime Travel samt træningsresortet Playitas på Fuerteventura, Apollo Travel Group. Apollo Travel Group har cirka 900 medarbejdere og 1 mio. passagerer om året, der rejser til destinationer i hele verden.

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

Pressekontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relateret materiale

Relaterede nyheder

Opgrader til Apollo Rejser

Apollo Rejser er en af Danmarks største rejsearrangører, og vi står for det bredeste charterudbud med mere end 1.450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.

Sol og varme
Apollo sælger først og fremmest charterrejser til sol- og badedestinationer. Hvad gælder sommeren består udbuddet hovedsageligt af europæiske destinationer, og i vinterhalvåret er det rejsemål som De Kanariske Øer, Thailand, Egypten, Indien og Vietnam, som er mest efterspurgte.

Moderne og fleksibel aktør
Et af Apollos kendetegn er, at vores tilgang til at arrangere rejser er meget moderne og fleksibel. Den vigtigste følelse på rejsen skal være, at et andet land for alvor opleves på landets egne præmisser. Fokus ligger på frihed, hyggelige områder og hoteller samt lokalt præg.

Det skal være enkelt at booke, og al nødvendig information skal være let tilgængelig. Vi sætter en ære i at blive oplevet som moderne og fleksibel med rejser for enhver smag. På egen hånd, i større selskaber, med børn eller på tomandshånd. Flyet skal afgå fra en lufthavn så tæt på de rejsende som muligt, og man skal naturligvis selv kunne vælge, om man vil have transport til hotellet eller en udlejningsbil. På rejsemålet findes et bredt udvalg af hotelalternativer, udflugtsmuligheder og aktiviteter.