Gå til indhold
Julen er startskuddet til sommerferieplanlægningen

Pressemeddelelse -

Julen er startskuddet til sommerferieplanlægningen

Syv ud af ti sommerrejser bestilles fra nu og frem til lige før afrejse

Den søde juletid er ikke kun præget af julemad, julegaver og julehygge. Det er også tiden, hvor mange så småt sætter den kommende sommerferie på dagsordenen. Perioden omkring jul er dermed startskuddet til lidt over et halvt års lind bookingstrøm af sommerens rejser. Syv uf ad ti sommerferier bestilles således i perioden fra jul og frem til sommeren. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere fra hele landet.

Julegaver, julehygge og masser af lækker julemad. Når julens mange udgifter er betalt, begynder mange danskere tilsyneladende at tænke i den næste investering – nemlig sommerferien.

Tiden omkring årsskiftet er således startskuddet til, at sommerferierne begynder at ryge i indkøbskurven hos langt de fleste danskere. Samlet knap syv ud af ti (67 pct.) af alle sommerferier bestilles således de sidste seks måneder inden ferien.

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere.

Storfamilier er tidligt ude
Hos rejseselskabet Apollo møder de da også hvert år omkring juletid og et par måneder frem specielt en særlig gruppe, som altid er tidligt ude ift. at bestille årets sommerferie.

”Den gruppe, der som oftest er tidligt ude, er de lidt større familier. Dem, som har brug for mere end et almindeligt hotelværelse, og som går målrettet efter de noget større familieværelser eller lejlighederne. Hotellerne har ikke mange af den slags værelser, så dem er der virkeligt rift om, og vi har desværre hvert år rejsende, som må gå på kompromis med destination eller standard, fordi de er for sent ude, ” forklarer Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Tidlig interesse for sommerrejser
Samtidigt lader tanken om årets arbejdsgiverjul at have sat gang i sommerferieplanerne tidligt i år. Således er der allerede nu rift om en del af sommerferiedestinationerne hos Apollo.

”Det er ingen hemmelighed, at sådan en vaskeægte arbejdsgiverjul naturligvis ikke gør noget godt for salget af rejser mellem jul og nytår. Der er jo ikke mange fridage at gøre godt med for dem, der trænger til ferie. Men så oplever vi til gengæld, at mange har bestilt forårsrejser, og at interessen for sommerdestinationerne allerede er vakt. Det skal nok ses i lyset af, at mange ganske enkelt har brug for noget at glæde os til på den anden side af julen, og måske også, at vi mindes sidste sommer, hvor mange af rejserne blev meget hurtigt udsolgt,” mener Glenn Bisgaard.

Når de, der planlægger at bestille den kommende sommerferie tidligere end normalt, skal begrunde, at de er tidligere ude, så er nogle af hovedårsagerne da også, at de vil være sikre på, at få det, de vil have (42 pct.), samt at de vil have noget at glæde sig til (22 pct.).

Emner

Kategorier


Apollo er en af Nordens førende rejsearrangører. Apollo arrangerer charterrejser, aktive ferier og krydstogt samt fleksible rejser til hele verden, hvor du selv vælger, om destinationen skal være by eller strand samt længden af rejsen. Apollo Rejser i Danmark danner, sammen med Apollo i Norge, Sverige og Finland, flyselskabet Novair, Krone Golf, Golf Plaisir, Lime Travel samt træningsresortet Playitas på Fuerteventura, Apollo Travel Group. Apollo Travel Group har cirka 900 medarbejdere og 1 mio. passagerer om året, der rejser til destinationer i hele verden.

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

Kontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relateret materiale

Opgrader til Apollo Rejser

Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med en million rejsende om året. Vi arrangerer traditionelle pakkerejser, træningsrejser, cruise, storbyferier og fleksible pakkerejser, hvor du selv vælger rejsemål, rejselængde og hotel. Sammen med specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtrabel samt træningsresortet Playitas er Apollo en del af DER Touristik Nordic AB. Vi arbejder aktivt med bæredygtige rejser og har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på Apollorejser.dk.