Få vores nyheder på mail

Julerejser går som varmt brød

Pressemeddelelse   •   Dec 15, 2014 10:14 CET

Hver tiende drømmer om at holde jul i udlandet

Mens julebag og adventskranse er på dagsordenen i de fleste hjem, vælger mange at pakke kufferten for at drage til sydens sol og varme. Hver tiende dansker dagdrømmer om at fejre højtiden uden for Danmarks grænser, og lige nu bliver der i stor stil langet julerejser over disken hos Apollo. Specielt det lune og lyse Spanien trækker som juledestination.

Mens de fleste danskere iler rundt for at nå de traditionelle julefrokoster, gaveindkøb og juletræsfester, så viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.036 danskere fra hele landet, at hver tiende (10 pct.) af os går og drømmer os langt væk fra stress og jag i julen, mens hver sjette (15 pct.) drømmer om temperaturer over 20 grader i forbindelse med julen.

Samtidig går julerejserne hos Apollo som varmt brød, og det er specielt Spanien, der lokker de skuttende danskere i den søde juletid.

Jul på spansk

Spanien er det helt store trækplaster, når danskerne skal vælge, hvor julen og nytåret i udlandet skal fejres. Godt ni ud af ti (90 pct.) af de solgte julerejser hos Apollo går til en spansk destination.

”Midt i juleræset bliver mange af os trætte af gråvejr og kulde. Vi vil have sol og varme og et sted at lade batterierne op. Spanien er i den forbindelse et oplagt bud, fordi man kan få tilfredsstillet trangen til varme og lys, og fordi man i Spanien langt hen ad vejen holder jul, som vi kender det herhjemme,” fortæller Glen Bisgaard, Kommunikationschef hos Apollo., der også stort set kan melde udsolgt på flere spanske destinationer i forbindelse med julen.

Blandt de spanske destinationer, er det specielt Gran Canaria og Fuerteventura, der topper listen over solgte julerejser hos Apollo. Men også Egypten, Portugal og Thailand tiltrækker danskerne i julen.

Jul med all inclusive som modbølge

Når vi danskere forlader landet i forbindelse med julen, er det tilsyneladende for bl.a. at slippe for bøvlet med anden og gåsen og de brunede kartofler.

All inclusive er således populært i juleferien – specielt de jyske rejsende har toppet rejsen over julen ved at indkøbe adgang til ubegrænset buffet og drikkevarer i baren.

”Når vi rejser i ferien, er det for at slappe af. Det er en modbølge til den stress, som julen ofte kan give, når vi skal tænke i gaver, mad, julebesøg og alle de andre pligter, som julen fører med sig. Derfor kan det være tillokkende at købe sig til hele pakken og trække stikket helt ud,” mener Glenn Bisgaard.  

Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande. 

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

Vedhæftede filer

PDF-dokument