Gå til indhold
Klassiske rejsemål – nye inspirationsformer

Pressemeddelelse -

Klassiske rejsemål – nye inspirationsformer

Hvor tager danskerne på sommerferie i år? Og hvordan finder de inspiration til rejsen. Nye mønstre viser sig, og sociale medier spiller en stor rolle

"Både Grækenland, Tyrkiet og Spanien tæller blandt sommerens rejseyndlinge, hvis vi ser på det aktuelle bookingmønster. Vestkreta, Rhodos, Skiathos, Østkreta og Kos ryger alle fem ind på denne sommers top ti. Det græske øhav med behageligt klima, naturskønhed og meditativt øliv appellerer stærkt til os danskere. Fuerteventura indtager en tredjeplads, mens Mallorca stadigvæk nyder danskernes fornyede interesse og ligger på en lun fjerdeplads. Sådan ser billedet ud, hvis vi ser på den forestående sommers bookingmønster", konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

Bookingmønstret viser herudover, at endnu flere danskere end sidste år prioriterer, at deres sommerferiehotel skal ligge direkte på stranden. Og at lejlighedshoteller fortsat er meget populært.

Flere og flere danskere henter inspiration til rejsen via Facebook 

Ser man på, hvordan danskerne henter inspiration til deres sommerferierejse og slutteligt booker, er internettet den suverænt største inspirationskilde. Det siger 82 % af danskerne i en nyligt gennemført undersøgelse. Hele 44 % henter inspiration til deres sommerferierejse fra familie og venner, mens 18 % får deres inspiration fra pressens rejsestof. 14 % af danskerne nævner, at Facebook er en vigtig inspirationskanal, når sommerferierejsen skal vælges. Lidt flere kvinder end mænd angiver Facebook som en vigtig kanal i denne sammenhæng*.

* Der kan angives flere muligheder som svar i spørgeundersøgelsen.   

”Facebook og sociale medier i generel forstand er strøget ind og blevet helt centralt for danskernes inspirationsproces forud for rejsen. 14 % af danskerne bruger således Facebook, når de skal beslutte sig for, hvor sommerferierejsen går hen. Internettet er kommet for at blive, sådan lidt populært sagt, her stærkt dokumenteret ved, at 82 % af danskerne surfer og konsulterer forskellige rejsesites og rejseratingportaler, før de er sikre på, hvor de skal hen på sommerferie, og hvordan de skal bo. Familie og venner har naturligvis stadigvæk meget at skulle have sagt, når ferien skal vælges, da vi har stor tillid til vores næres dømmekraft”, slutter Rikke Koks Andreassen.

Top-ti over denne sommers ferierejsebookinger:

For mere information:

Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef Apollo Danmark, mobil: +45 22201340

Emner

Kategorier


Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande. Hovedparten af Apollo Danmarks gæster flyver med SAS.

Pressekontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Opgrader til Apollo Rejser

Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med en million rejsende om året. Vi arrangerer traditionelle pakkerejser, træningsrejser, cruise, storbyferier og fleksible pakkerejser, hvor du selv vælger rejsemål, rejselængde og hotel. Sammen med specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtrabel samt træningsresortet Playitas er Apollo en del af DER Touristik Nordic AB. Vi arbejder aktivt med bæredygtige rejser og har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på Apollorejser.dk.