Få vores nyheder på mail

Kvinder vælger poolen, mens mænd løber feriemaden væk

Pressemeddelelse   •   Okt 13, 2014 09:25 CEST

Danskerne er vilde med at dyrke sport på ferien. To ud af tre vælger således at være aktive, når de ellers kan ligge og dase i solen dagen lang. Og når den står på aktiv ferie, kan kvinderne ofte findes i swimmingpoolen og på yogamåtten, mens mændene er bedre til at spænde løbeskoene og svinge golfkøllen. Det viser en undersøgelse, som er foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere fra hele landet.

Aktiv ferie er kommet for at blive. Vi danskere er nemlig så vilde med at løbe, dyrke yoga, svømme og cykle, at vi ikke kan sidde stille, selvom kalenderen siger ferie.

Det er således kun lidt mere end hver tredje (36 pct.), der ikke dyrker motion, når de er på ferie. De øvrige to tredjedele sørger for at holde sig i gang. Og her er svømning et hit hos kvinderne (30 pct.), mens løb er mændenes favorit (26 pct.)

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.036 danskere fra hele landet.

Sammen og hver for sig

Men selvom poolen og dens blå vand trækker mest i kvinderne, og mændene foretrækker at spænde løbeskoene i varmen, så betyder det ikke, at kønnene skal til at holde ferie hver for sig. Det er nemlig langt hen ad vejen de samme typer motion, der hitter blandt både mænd og kvinder.

Men mænd dyrker i højere grad golf, tennis og cykling, mens de holder sig langt væk fra yoga og pilates, der i stedet får kvinderne ud på yogamåtten.

Det gode ved en aktiv ferie er, at man kan være sammen om at være aktive, samtidig med, at man kan fokusere på det, som kæresten eller konen måske ikke interesserer sig for, og så kan man gå hver til sit for en time eller to. Men man har mulighed for at dyrke motion sammen, hvilket mange par og familier måske ikke har i det daglige, fordi logistikken tager over,” mener Glenn Bisgaard, kommunikationschef for Apollo, der bl.a. tilbyder aktive ferier til sportsresortet Playitas på Fuerteventura samt det 5-stjernede sportsresort Vidamar Resort på Madeira.

”På Playitas oplever vi ofte, at familien booker sig ind til fælles windsurfing, dykkerkursus og tennis, men når så det er overstået, så går mor i spaen, far hopper på cyklen, og børnene pjasker i poolen. På den måde bliver det, pga. mulighederne netop her, en aktiv ferie, hvor ingen behøver at gå på kompromis,” forklarer Glenn Bisgaard.

Denne sommer valgte mere end 5.400 aktive danske feriegæster at tilbringe sommerferien på Playitas. En rundspørge blandt Apollos gæster har desuden vist, at de savner muligheden for aktiv ferie på Mallorca om sommeren. Derfor har Apollo netop lanceret det 4-stjernede Blau Colonia Sant Jordi Resort & Spa.


Se venligst vedhæftede pdf med yderligere info på data.

Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande. 

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

 

Vedhæftede filer

PDF-dokument