Få vores nyheder på mail

Mænd er big spenders på ferien

Pressemeddelelse   •   Jun 12, 2012 10:43 CEST

De danske mænd vil rejse mere og dyrere end deres kvindelige artsfæller

Ny landsdækkende undersøgelse i Danmark viser, at mænd agter at bruge langt flere penge på deres forestående sommerferie end kvinder. Det synes at være nye toner, i det danske kvinder typisk står for det største privatforbrug. Danske mænd forventer at bruge 19.243,- kr. på deres sommerferie, hvor alt er inkluderet, således transport, indkvartering, mad, lommepenge, etc. Kvinderne agter at bruge 17.419,- kr. på deres forestående sommerferie.

”En ny landsdækkende undersøgelse, som Kompas har foretaget for Apollo, viser, at danske mænd forventer at bruge flere penge på den forestående sommerferie danske kvinder. Faktisk et par tusind mere end deres kvindelige modpart. For os er det nye toner, da kvinder i overvejende grad historisk set har været dem, der har brugt flest penge på rejsen, hvilket eksempelvis omfatter køb af toldfrie varer ombord på fly, shopping på rejsemålet, wellness samt mad og drikke til store og små”, konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef Apollo.

Mænd vil rejse mere end kvinderne

Herudover viser undersøgelsen, at danske mænd også vil rejse mere denne sommer end deres kvindelige modpart. Hvad gælder mændene, planlægger de i gennemsnit at holde 16 dages sommerferie, mens kvinderne vil nøjes med 14 dages sommerferie.

”Undersøgelsen kunne indikere, at danske mænd har brug for at holde et par ekstra feriedage, måske også uden den bedre halvdel. Både mænd og kvinder rejser faktisk i højere og højere grad også alene eller med gode venner og veninder, når ferien skal bestemmes, fordi økonomien tillader flere ferier årligt, og fordi vi har brug for kvalitetstid med ligesindede. Dét som et supplement til den ferie, man har med familie eller kæreste”, slutter Rikke Koks Andreassen.

Den landsdækkende undersøgelse er netop foretaget via internettet af Kompas. Undersøgelsen er landsdækkende og afspejler normalfordelingen med hensyn til de af Danmarks Statistik oplyste fordelinger på køn, alder og region.

For mere information:

Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef Apollo Danmark, mobil: +45 22201340

 

Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande. Hovedparten af Apollo Danmarks gæster flyver med SAS.