Gå til indhold
Mange danskere rejser uden øje for rejseforsikringen

Pressemeddelelse -

Mange danskere rejser uden øje for rejseforsikringen

250.000 rejser potentielt kun med det blå sygesikringskort

Har man endnu ikke købt og betalt årets sommerferie, er det måske ved at være på tide, at man kigger sig omkring. Men skal man også købe en rejseforsikring med, nu man er i gang? Eller er det blå EU-sygesikringsbevis fuldt dækkende? Langt de fleste vælger at tegne en decideret rejseforsikring, men 250.000[1] danskere rejser potentielt kun med det blå sygesikringsbevis på lommen. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere fra hele landet.

Rejsesæson betyder også sæson for at se nærmere på udbuddet af rejseforsikringer. For selvom en ferie først og fremmest handler om at lægge hverdagen bag sig for en stund, at slappe af med de nærmeste og at opleve nye ting, så kan der også ske uforudsete ting, når man rejser ud for at opleve verden.

Langt de fleste danskere har da også ret godt styr på, at det er en god idé at tegne en rejseforsikring, inden de drager afsted for at opleve verden. Fx har knap hver anden (49 pct.) en rejseforsikring via deres indboforsikring, mens 18 pct. har rejseforsikringen på deres kreditkort. Knap hver tiende (9 pct.) køber derudover typisk en forsikring til den forestående rejse.

Dog sætter mange også deres lid til det blå EU-sygesikringsbevis alene (5,4 pct.), hvilket betyder, at en kvart mio. voksne danskere potentielt rejser uden den sikkerhed, som man bør have, når man rejser udenlands.

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.017 danskere fra hele landet.

Risiko for dyrekøbt lærestreg
At man sætter sin lid til det blå EU sygesikringskort beror måske på, at det misforstås, hvordan det stadig relativt nye sygesikringskort fungerer.

”Det blå sygesikringskort kan være rigtig fint at tage med, når man rejser til et andet EU-land for fx at holde ferie. Men man skal bare være opmærksom på, at det langt fra dækker alt. Man kan altså ikke være garanteret fx behandling uden betaling, hvis ikke det land, man befinder sig i, tilbyder dette til sin egen befolkning, og så kan det blive en dyr fornøjelse at stå der og kun kunne vifte med det blå kort,” forklarer Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Han fortæller desuden:

”Vi oplever mange, som siger nej til at tilkøbe en rejseforsikring, når vi spørger dem, fordi de tror, de er dækket af EU-sygesikringskortet. Men vi opfordrer altid til, at man starter med at sætte sig ind i, hvad kortet dækker i det land, man skal rejse til, inden man afslår en rejseforsikring, for det kan være en dyrekøbt lærestreg. Derudover skal man være opmærksom på, at det blå EU sygesikringskort udløber efter fem år, og som rejsende skal man derfor huske at få kortet fornyet inden den næste rejse i EU.”

Det blå EU-sygesikringsbevis er populært at have med sig på rejsen, og seks ud af ti danskere (60 pct.) fortæller, at de bruger det som rejseforsikring, når de rejser udenlands.

Langt de fleste danskere har dog tegnet en anden type rejseforsikring via fx indboforsikringen, kreditkortet eller som årsrejseforsikring, som bruges som supplement til det blå EU-sygesikringsbevis. Blot knap 2 pct. fortæller i undersøgelsen, at de ikke har nogen rejseforsikring, når de rejser udenlands.


[1] Baseret på antal danskere over 18 år iflg. Danmarks Statistik (1. kv. 2019) * 5,4 pct. = 250.868 danskere.

Related links

Emner

Kategorier


Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med næsten 400 medarbejdere og en million rejsende om året. Med os kan kunderne rejse til hele verden, uanset om de vil på en afslappende sol- og badeferie, en træningsuge i varmen eller tilbringe en weekend i en spændende storby. Vi arrangerer pakkerejser, træningsrejser, krydstogter og storbyrejser. Desuden tilbyder vi tryg og sikker bookning af fly og hotel separat, hvis kunden foretrækker selv at sammensætte sin rejse.

Apollo Rejser udgør, sammen med flyselskabet Novair, specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt sportsresortet Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi har siden 2015 været en del af den privatejede tyske koncern REWE med over 300.000 medarbejdere.

Apollo Rejser arbejder aktivt for bæredygtige rejser og socialt ansvar, og vi samarbejder med SOS Børnebyer, Ecpat og SOK (Sveriges Olympiske Komité). Apollo Rejser har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på www.apollorejser.dk.

Kontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relateret materiale

Opgrader til Apollo Rejser

Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med en million rejsende om året. Vi arrangerer traditionelle pakkerejser, træningsrejser, cruise, storbyferier og fleksible pakkerejser, hvor du selv vælger rejsemål, rejselængde og hotel. Sammen med specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtrabel samt træningsresortet Playitas er Apollo en del af DER Touristik Nordic AB. Vi arbejder aktivt med bæredygtige rejser og har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på Apollorejser.dk.