Gå til indhold
Rejsebranchen vil bremse indbrud i sommerferien

Pressemeddelelse -

Rejsebranchen vil bremse indbrud i sommerferien

Nabohjælp og Apollo Rejser i usædvanligt samarbejde:

Danmark er det mest indbrudsplagede land i EU. Når skolerne lukker, og danskerne rejser på ferie, er det højsæson for tyvene. Nu skal et nyt utraditionelt samarbejde mellem Nabohjælp og rejsebranchen hjælpe danskerne med at undgå indbrud i de mennesketomme boliger.

Det er højsæson for indbrud. Men nu arbejder rejsebranchen sammen med Nabohjælp for at forhindre indbrud, når danskerne er på ferie.

"Apollo vil gerne bakke op om Nabohjælp, fordi initiativet er både godt og relevant. Den fuldendte ferieoplevelse fås kun, hvis man vender hjem til nøjagtigt den lejlighed eller det hus, man forlod, og der således ikke har været ubudne gæster i ens private hjem. Vi vil gøre opmærksom på Nabohjælp i alle tilgængelige Apollo-kanaler og betragter samarbejdet som en ekstra service til vores gæster," fortæller Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef i Apollo Rejser, der regner med at sende cirka 100.000 danskere af sted på sommerferie i løbet af sommersæsonen.

Og der er grund til at gøre en indsats, viser ny statistik fra Det Kriminalpræventive Råd (DKR), som sammen med TrygFonden står bag Nabohjælp. I 2012 blev der anmeldt 43.266 indbrud i danske boliger – en stigning på 48 % siden 2005, hvor antallet af anmeldelser lå på 29.275. TrygFondens tryghedsmålinger viser desuden, at indbrud er noget af det, der bekymrer danskerne meget.

SMS’er om alt er ok

I første omgang er Apollo Rejser med til at gøre det let for rejsende at tilmelde sig den nye nabohjælpsordning, der bl.a. sender sms’er om, at alt er okay derhjemme, så ferien kan nydes med ro i sjælen. Som en del af samarbejdet henviser rejseselskabet til ordningens hjemmeside på deres egen hjemmeside www.apollorejser.dk og ligeledes på selskabets Facebook-portal med over 90.000 Likes. Budskabet vil også blive distribueret i Apollos nyhedsbrevsudsendelser.

Den nye og digitale nabohjælpsordning kombinerer sms og en app kaldet ”Nabohjælp” med almindelig snusfornuft. Via et par klik giver man naboerne besked, inden sommerferieturen starter, og så sørger naboerne for, at huset ser beboet ud.

Hos DKR og TrygFonden er man glade for, at en aktør fra rejsebranchen vil være med til at sprede det gode budskab om, at vi som naboer med fordel kan hjælpe hinanden og opfordre flere aktører fra branchen til at samarbejde:

”Det er desværre sæson for indbrud i de danske hjem, og vi er derfor rigtig glade for, at en aktør fra rejsebranchen vil være med til at udbrede kendskabet til Nabohjælp. Ordningen kan være med til at forhindre helt op til hvert fjerde indbrud i danske boliger,” siger leder af projekt Nabohjælp hos DKR og TrygFonden, Lone Harlev, der gerne vil byde flere fra rejsebranchen med på holdet.

At nabohjælpe handler blandt andet om at smide sit affald i naboens skraldespand, sætte sin cykel eller bil i naboens indkørsel og gå en tur rundt om huset. Der er tale om små tiltag, der kan gøre en stor forskel for naboen, som under sin ferie vil modtage sms-beskeder fra systemet om, at alt står vel til.

Det er gratis at tilmelde sig ordningen på www.nabohjælp.dk.

FAKTA

Nabohjælp kort

 • Tilmeld dig på Nabohjælp.dk. og opret din ferie i kalenderen
 • Inviter dine nabohjælpere
 • Dine nabohjælpere modtager reminders om, du er på ferie og holder ekstra godt øje med dit hus
 • På ferien modtager du sms’er om, at alt er ok

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden

Kom godt i gang med NabohjælpAlle kan gratis tilmelde sig ordningen på www.nabohjælp.dk. Man beslutter selv, hvem man vil være i netværk med og dermed hvem, der har adgang til ens feriedata og personlige oplysninger. Nabohjælp giver via mail og sms et nemt overblik over, hvem der er på ferie og hvornår. Ordningens hjemmeside giver tips og tricks til, hvordan man kan nedsætte risikoen for indbrud.

Sådan får du Nabohjælp på ferienPå din ferie får du besked, når dine naboer har tjekket dit hus eller din lejlighed. Og når din nabo er på ferie, får du automatisk besked om, hvad du kan hjælpe med.

 1. Log ind på Nabohjælp.dk og opret ferien i din feriekalender.
 2. Naboen får automatisk besked om, at du er på ferie.
 3. Naboen tjekker huset, mens du er væk.
 4. Du modtager sms’er fra naboen om, at alt er OK – og slapper endnu mere af på ferien.

Om Nabohjælps-ordningen

 • Den gamle Nabohjælps-ordning blev lanceret i 1986. 76 % af danskerne kender skiltet, men ved ikke præcist, hvad Nabohjælp bruges til, eller hvor man skal henvende sig for at blive en del af Nabohjælp.
 • Det moderniserede Nabohjælps-system er digitaliseret, så naboer kan organisere sig og varsko hinanden med sms og mails. Der er også mulighed for at bestille et skilt, som gør ordningen synlig på vejen, huset og bygningerne i nabolaget.
 • På hjemmeside og mobil-app får man konkrete anvisninger til, hvordan man får en ferietom bolig til at se beboet ud.
 • Man får også at vide, hvad man skal gøre, hvis man ser mistænkelige personer eller biler i nabolaget. Man skal selvfølgelig aldrig selv forsøge at fange tyven, men ringe til politiet og varsko de øvrige naboer i netværket om mistænkelig aktivitet i nabolaget, så alle er ekstra opmærksomme på at sikre deres hus og få tomme huse til at se beboede ud.
 • Man kan med et klik invitere udvalgte naboer med i sit netværk – man vælger selv, hvilke naboer man vil have med i sit Nabohjælps-netværk.
 • Nabohjælp har et højt sikkerhedsniveau, da ingen andre end de nabohjælpere du selv har kan se din feriekalender og dine kontaktdata. Vi brugersamme kryptering som netbanker og validerer både mobil, e-mail og postadresse.
 • Mere info og gratis tilmelding på www.nabohjælp.dk

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden

TrygFonden og DKRTrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd har indgået et ambitiøst samarbejde. Målet er at nedbringe kriminaliteten og øge trygheden i Danmark ved bl.a. at engagere borgerne og ved at skabe ny viden om kriminalitet og forebyggelse, som styrker de professionelle i deres arbejde.

For yderligere information og interviews:

 • Lone Harlev, Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden, leder af projekt Nabohjælp. Mobil 25167724
 • Rikke Koks Andreassen, Kommunikationschef, Apollo. Mobil 22201340
 • Karen Bøgedal, pressechef, TrygFonden. Mobil 30563432

Emner

Tags


Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande. Hovedparten af Apollo Danmarks gæster flyver med SAS.

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

 

Pressekontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Opgrader til Apollo Rejser

Apollo Rejser er en af Danmarks største rejsearrangører, og vi står for det bredeste charterudbud med mere end 1.450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.

Sol og varme
Apollo sælger først og fremmest charterrejser til sol- og badedestinationer. Hvad gælder sommeren består udbuddet hovedsageligt af europæiske destinationer, og i vinterhalvåret er det rejsemål som De Kanariske Øer, Thailand, Egypten, Indien og Vietnam, som er mest efterspurgte.

Moderne og fleksibel aktør
Et af Apollos kendetegn er, at vores tilgang til at arrangere rejser er meget moderne og fleksibel. Den vigtigste følelse på rejsen skal være, at et andet land for alvor opleves på landets egne præmisser. Fokus ligger på frihed, hyggelige områder og hoteller samt lokalt præg.

Det skal være enkelt at booke, og al nødvendig information skal være let tilgængelig. Vi sætter en ære i at blive oplevet som moderne og fleksibel med rejser for enhver smag. På egen hånd, i større selskaber, med børn eller på tomandshånd. Flyet skal afgå fra en lufthavn så tæt på de rejsende som muligt, og man skal naturligvis selv kunne vælge, om man vil have transport til hotellet eller en udlejningsbil. På rejsemålet findes et bredt udvalg af hotelalternativer, udflugtsmuligheder og aktiviteter.