Få vores nyheder på mail

Rejsegavekort under juletræet hitter i år

Pressemeddelelse   •   Nov 14, 2011 10:44 CET

Danskerne vil have rejsegavekort i julegave i år. Det viser en undersøgelse over danskernes julegaveønsker, som Apollo netop har fået foretaget. Aldrig før har rejsegavekort ligget så højt som nummer tre på danskernes ønskeseddel.

”Rejsegavekort under juletræet hitter i år. En netop gennemført undersøgelse viser, at hver femte dansker ønsker sig et rejsegavekort til jul, og at rejsegavekortet ligger nummer tre over danskernes største julegaveønsker før tøj som nummer et og elektronik som nummer to. Erfaringsmæssigt ved vi, at rejsegavekortet af de fleste benyttes efter jul, da det jo er en julegave, men nogle vælger også at indløse det inden juleaften og dermed være under eksotiske himmelstrøg, når alle andre danskere sidder bænket om juleanden i Danmark”, konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

Undersøgelsen viser, at det primært er i aldersgruppen 30-39 år (28 %), at man ønsker sig et rejsegavekort til jul. Men også mange respondenter under 30 år peger på et rejsegavekort (21 %). Rejsegavekort under juletræet hitter mest hos respondenter i Nordjylland (23 %) og i Storkøbenhavn (24 %). Efter tøj som nummer et på ønskesedlen, elektronik som nummer 2 og rejsegavekort som nummer tre, finder man som nummer fire ’penge’ og som nummer fem ’smykker’. På en sjetteplads kommer ’tasker’ ind.

Når børnefamilien rejser ud over jul og nytår – eller efter jul -, tager de som regel til Thailand eller en anden eksotisk destination som Egypten, Jordan eller Cuba. Når par uden børn rejser ud over jul, vil de gerne hen et sted for at se, hvordan man fejrer jul i udlandet. Det er typisk Gran Canaria, hvor man kan opleve juleaften i en af katedralerne i Las Palmas eller Eilat i Israel, hvorfra man nemt kan komme til Jerusalem eller en anden religiøs by og med egne øjne se, hvordan jøderne fejrer højtiden. Singler, der rejser ud over jul og nytår – eller efter jul – foretrækker, at der er liv, hvor de kommer hen. Singler tager ofte af sted for at møde andre, og det gør de typisk i større byer.

Undersøgelsen er netop foretaget og gennemført af Kompas Kommunikation med 1.061 respondenter totalt set. Undersøgelsen er repræsentativ, hvad gælder fordelinger på køn, alder og region i Danmark.

  

 

  

 

Apollo er Danmarks tredjestørste rejsearrangør og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den skandinaviske del af koncernen hedder Kuoni Scandinavia, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige og Norge, indgår flyselskabet Novair. Kuoni Scandinavia har 780 medarbejdere og har totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1.600 hoteller på 48 destinationer i 28 lande. Hovedparten af Apollos gæster flyver med SAS.