Gå til indhold
Skoleglæden bliver landsdækkende

Pressemeddelelse -

Skoleglæden bliver landsdækkende

Apollo og Skoleglæde.nu sætter ind for skolebørns trivsel i hele landet

Fars madpakke lander i skraldespanden og erstattes med en pepperoni pizza og en pose kanelgifler fra den lokale kiosk og så tilbage på skolebænken, hvor koncentrationen ellers gerne skal være i top. Det står ikke lige godt til med alle skolebørns sundhed og velvære, og de sunde vaner kommer ikke af sig selv. Derfor indgik Apollo for fire år siden et tæt samarbejde med Skoleglæde.nu, som har fokus på læring, motivation og trivsel blandt netop skoleelever. Støtten fra Apollo til de kommunale projekter har foreløbigt sikret, at 7.500 elever og 500 lærere og pædagoger har været igennem forløbet. Nu går Skoleglæde.nu landsdækkende.

Når forældre slipper børnenes mad- og motionsvaner, er det fristende at forfalde til dårlig mad og usunde vaner i det hele taget. Mange børn i mellemtrin- og udskolingsklasser spiser derfor forkert og motionerer generelt for lidt. Det kan gå ud over trivslen, læringen og motivationen.

Læring, motivation og trivsel blandt de større skolebørn er derfor netop omdrejningspunktet for projekt Skoleglæde.nu, der er udviklet og ledet af trænings- og sundhedsguruen Henrik Leth, og som siden sin start i 2014 har været støttet økonomisk af Apollo.

Sidenhen er andre samarbejdspartnere (bl.a. kostspecialisten Christian Bitz) hoppet med ombord i udviklingen af undervisningsmaterialer og -forløb – alle med målet om at styrke børn og unges alsidige personlige udvikling.

De populære boot camps og forløb er blevet revet væk, og i alt har 7.500 elever og 500 lærere på primært Sjælland allerede været igennem forløbet, som nu bliver udbredt til resten af landet.

Seneste evalueringer fra Greve Kommune, hvor samtlige skoler deltog, viser, at forløbene bl.a. styrker elevernes engagement, koncentration, skoleglæde og naturligvis også deres sundhed.

Håndsrækning til slunkne skolebudgetter
Som noget nyt bredes Skoleglæde.nu ud til resten af landet, så der også slås et slag for sundere vaner og bedre trivsel blandt de jyske skoleelever.

"Vi har foreløbigt gennemført omkring 100 boot camps med elever og lærere. Men det har primært været på Sjælland, hvor vi har brugt de senere år på at få en masse erfaringer, læring og feedback på vores forløb. Nu er vi klar til at rulle Skoleglæde.nu ud i resten af landet, så vi på den måde forhåbentligt kan få pepperoni pizzaen ud og de gode vaner ind i de unge menneskers - og for den sags skyld lærernes – hverdag,” fortæller Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo, og fortsætter:

”Bevæggrunden er først og fremmest, at vi tror fuldt og fast på, at vi skal have god energi på skoleskemaet, og det, mener vi, man får ved at få aktiveret eleverne og ved at styrke fællesskabet mellem både elever og lærere. På den måde får vi skabt rammerne for læring og samtidigt øget skoleglæden.”

Positiv psykologi på skoleskemaet
Den nye landsdækkende udrulning af Skoleglæde.nu foregår på den måde, at skolerne kan bestille et forløb via Skoleglæde.nu, og Apollo dækker så 70 pct. af de udgifter, der er ved lærings- og trivselsforløbet. Hernæst får skolen besøg af eksempelvis Henrik Leth, som til dagligt er foredragsholder og coach i livsstilsemner som performance- og energimanagement.

”Skolerne er taknemmelige for den støtte vi, i samarbejde med Apollo, kan tilbyde til disse forløb, som arbejder med at gøre skoledagen mere varieret, styrker fællesskabet og elevernes indlæring. Det er områder, som mange lærere ikke har tid til at forberede i en travl skolehverdag, og som derfor ikke nødvendigvis får prioritet. På den måde gør vi det, vi er bedst til, ligesom lærerne gør det, som de er bedst til,” fortæller Henrik Leth, der er grundlægger af Skoleglæde.nu.

Nogle af de tricks, som folkene bag Skoleglæde.nu har i ærmet, er bl.a. et motiverende miks af motionsboksning og teambuilding samt andre elementer, der er baseret på den nyeste forskning omkring bevægelse, sundhed og positiv psykologi. Værktøjerne integreres som en del af undervisningen således, at de også kan bruges, når Skoleglæde.nu er gået ud ad døren.

”For at holde elever og lærere til ilden og hjælpe med at holde fast i de nye gode vaner, har vi udviklet en portal, som kan hjælpe på vej, og som bl.a. indeholder onlinekurser, der gør det muligt for lærerne at få eksempelvis en sportspsykolog, skuespiller, professionel danseinstruktør eller Christian Bitz direkte ind i undervisningen,” slutter Henrik Leth.

Se mere om projektet på hjemmesiden Skoleglæde.nu.


Fakta:

- Ifølge Dansk Center for Undervisningsmiljø viser tal fra Den Nationale Trivselsmåling 2016, at der er 26,1 % af eleverne i 4.-9. klasse, der keder sig så meget i skolen, at det betragtes som læringshæmmende. Samme rapport viser desuden, at kedsomheden stiger i de højere klassetrin.

- De seneste tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at der er en markant stigning i nervøse og stressrelaterede tilstande blandt børn.

- WHO’s undersøgelse fra 2016 placerer Danmark som det næst dårligste land (nr. 41 ud af 42 europæiske lande) i forhold til at hjælpe 11-årige børn med at gennemføre Sundhedsstyrelsens anbefaling af én times motion om dagen.

- Samme undersøgelse fra WHO viser desuden, at kun hver 10. danske pige fra 11-15 år er aktiv den anbefalede time om dagen.

- En rapport lavet af Center for Ungdomsstudier viser, at kun 1 ud af 10 elever får de 45 minutters bevægelse i skolen, som skolereformen kræver.

Related links

Emner

Kategorier


Apollo er en af Nordens førende rejsearrangører. Apollo arrangerer charterrejser, aktive ferier, cityrejser og krydstogtferier samt fleksible rejser til hele verden, hvor du selv vælger, om destinationen skal være by eller strand samt længden af rejsen. Apollo Rejser i Danmark danner, sammen med Apollo i Norge, Sverige og Finland, flyselskabet Novair, Golf Plaisir, Lime Travel samt træningsresortet Playitas på Fuerteventura, gruppen DER Touristik Nordic AB. Apollo Travel Group har cirka 500 medarbejdere og 1 mio. passagerer om året, som rejser til destinationer i hele verden.

Apollo har siden 2015 været en del af den privatejede tyske koncern REWE med mere end 300.000 medarbejdere. Apollo arbejder aktivt for holdbare rejser og det sociale ansvar og samarbejder med bl.a. SOS Børnebyerne, Ecpat og Sveriges Olympiske Komité. Apollo er Travelife certificerede siden 2014.

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

Kontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relateret materiale

Opgrader til Apollo Rejser

Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med en million rejsende om året. Vi arrangerer traditionelle pakkerejser, træningsrejser, cruise, storbyferier og fleksible pakkerejser, hvor du selv vælger rejsemål, rejselængde og hotel. Sammen med specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtrabel samt træningsresortet Playitas er Apollo en del af DER Touristik Nordic AB. Vi arbejder aktivt med bæredygtige rejser og har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på Apollorejser.dk.