Få vores nyheder på mail

Spanien er årets efterårsferiehit blandt sjællændere og jyder

Pressemeddelelse   •   Okt 06, 2014 09:45 CEST

Fynboer vender i stedet næsen mod Grækenland

Uge 42 nærmer sig, og efterårsferien langes netop nu over disken i fuld fart. Men hvor skal man tage hen, hvis man vil holde ferie med dem, ”der taler samme sprog”? Har man adresse på Sjælland eller i det jyske, kan man møde sine ligesindede i Spanien. Er man derimod fynbo, vil chancen for at høre velkendt syngende fynsk være størst i Grækenland. Det viser de seneste salgstal for uge 42 fra Apollo.

Går turen til sol og varme i efterårsferien, og vil man gerne rende ind i sin nabo undervejs, så er chancen for dette umiddelbart størst i Spanien.

Blandt sjællændere og jyder er Spanien nemlig årets hotteste efterårsferiedestination ifølge Apollos salgstal for uge 42. Er man derimod fynbo, går turen oftest til Grækenland.

Rundt regnet hver anden billet, som Apollo har solgt til sjællændere og jyder i forbindelse med årets efterårsferie, udløser således en tur til sol, strand og vand i Spanien.

Blandt sjællænderne er det dog smukke og golde Fuerteventura, der er mest populær, mens Gran Canaria trækker mest i jyderne. Og når fynboerne vælger Spanien, vælger de oftest Tenerife.

Chancen eller risikoen for at rende ind i sin nabo

Både Spanien og Grækenland er i det hele tager de destinationer, som trækker mest i det danske efterårsferiefolk.

”Det er typisk, at Spanien og Grækenland er attraktive destinationer i forbindelse med efterårsferien. Det er de, fordi vejret ganske enkelt ofte er rigtig godt, solrigt og varmt, selvom man kommer ind i oktober. Men det er sjovt, at det er så forskelligt, hvilke destinationer i Spanien og Grækenland vi drages af. Er man således typen, der gerne vil møde folk fra samme landsdel, som man selv bor i, kan man vælge ud fra det. Er man derimod typen, der helst ikke vil rende ind i sin nabo i badebukser, så kan det være et godt argument for at vælge noget andet,” mener Glenn Bisgaard, Kommunikationschef for Apollo. Se vedhæftede pdf for data.

Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande. 

Følg Apollo på Facebook, Google+ og YouTube.

 

Vedhæftede filer

PDF-dokument