Få vores nyheder på mail

Spansk strejke afblæst

Pressemeddelelse   •   Mar 17, 2011 14:50 CET

De varslede strejker i Spanien, som bl.a. omfattede påsken og udvalgte, vigtige datoer over sommeren, er i går aftes blevet afblæst.

”Vi er naturligvis mere end godt tilfredse med, at de varslede spanske strejker er afblæst. Set bagudrettet er det sjældent, at de varslede spanske strejker reelt effektueres, men det har længe været et stort ønske, at den tilbagevendende situation med strejkevarsler og derpåfølgende bekymring hos rejsende og rejseselskaber kan undgås. Vi har tusindvis af danskere, der har bestilt en rejse til enten De Kanariske Øer eller Mallorca med afrejse i påsken og over sommeren, og det er logisk nok afgørende, at ferien – også hvad gælder ud- og hjemrejse – gennemføres helt uden problemer”, konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.  

Omkring 12.500 lufthavnsmedarbejdere i det statskontrollerede spanske Aena (bagagefolk, brandmænd og andre lufthavnsmedarbejdere) har tidligere på ugen varslet strejker over påsken og på udvalgte rejsedage over sommeren. Aena skal privatiseres, og det har angiveligt medført, at mange af lufthavnsmedarbejderne har frygtet for deres job. I følge spanske medier har man onsdag opnået et forhandlingsresultat mellem ansatte og Aena, og parterne ser positivt på forhandlingsresultatet.

“Politisk lobbyisme hjælper ikke meget i en situation som denne, men det er klart, at Apollo helt løbende overfor de forskellige rejselandes turismeansvarlige gør klart, at strejkevarsler og strejker i luftfartsbranchen generelt set er noget, der kan have en ødelæggende effekt på antallet af rejsende til det berørte land. Noget, de i den grad godt er klar over. Et land som Spanien vil meget nødig miste indtægter fra turismen, da netop det erhverv er blandt de største dernede”, slutter Rikke Koks Andreassen.

Apollo hører til blandt de rejseselskaber i Danmark, der årligt har flest rejsende til De Kanariske øer og Mallorca. I særdeleshed Mallorca viser sig denne sommer at være uhyre efterspurgt som følge af, at Michael Laudrup er træner for det lokale fodboldhold. Herudover har Den Kanariske Ø, Fuerteventura, oplevet en massiv ’revival’ efter at sports- og familieresortet, Playitas, som Apollo ejer, åbnede sommeren 2009. Gran Canaria og Tenerife er også meget populære rejsemål for danskerne.

 

 

 

Apollo er Danmarks tredjestørste rejsearrangør og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den skandinaviske del af koncernen hedder Kuoni Scandinavia, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige og Norge, indgår flyselskabet Novair. Kuoni Scandinavia har 780 medarbejdere og har totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1.600 hoteller på 48 destinationer i 28 lande. Playitas er det nye, store sportsresort på Fuerteventura.