Gå til indhold
Spansk strejke afblæst

Pressemeddelelse -

Spansk strejke afblæst

De varslede strejker i Spanien, som bl.a. omfattede påsken og udvalgte, vigtige datoer over sommeren, er i går aftes blevet afblæst.

”Vi er naturligvis mere end godt tilfredse med, at de varslede spanske strejker er afblæst. Set bagudrettet er det sjældent, at de varslede spanske strejker reelt effektueres, men det har længe været et stort ønske, at den tilbagevendende situation med strejkevarsler og derpåfølgende bekymring hos rejsende og rejseselskaber kan undgås. Vi har tusindvis af danskere, der har bestilt en rejse til enten De Kanariske Øer eller Mallorca med afrejse i påsken og over sommeren, og det er logisk nok afgørende, at ferien – også hvad gælder ud- og hjemrejse – gennemføres helt uden problemer”, konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.  

Omkring 12.500 lufthavnsmedarbejdere i det statskontrollerede spanske Aena (bagagefolk, brandmænd og andre lufthavnsmedarbejdere) har tidligere på ugen varslet strejker over påsken og på udvalgte rejsedage over sommeren. Aena skal privatiseres, og det har angiveligt medført, at mange af lufthavnsmedarbejderne har frygtet for deres job. I følge spanske medier har man onsdag opnået et forhandlingsresultat mellem ansatte og Aena, og parterne ser positivt på forhandlingsresultatet.

“Politisk lobbyisme hjælper ikke meget i en situation som denne, men det er klart, at Apollo helt løbende overfor de forskellige rejselandes turismeansvarlige gør klart, at strejkevarsler og strejker i luftfartsbranchen generelt set er noget, der kan have en ødelæggende effekt på antallet af rejsende til det berørte land. Noget, de i den grad godt er klar over. Et land som Spanien vil meget nødig miste indtægter fra turismen, da netop det erhverv er blandt de største dernede”, slutter Rikke Koks Andreassen.

Apollo hører til blandt de rejseselskaber i Danmark, der årligt har flest rejsende til De Kanariske øer og Mallorca. I særdeleshed Mallorca viser sig denne sommer at være uhyre efterspurgt som følge af, at Michael Laudrup er træner for det lokale fodboldhold. Herudover har Den Kanariske Ø, Fuerteventura, oplevet en massiv ’revival’ efter at sports- og familieresortet, Playitas, som Apollo ejer, åbnede sommeren 2009. Gran Canaria og Tenerife er også meget populære rejsemål for danskerne.

 

 

 

Emner

Tags


Apollo er Danmarks tredjestørste rejsearrangør og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den skandinaviske del af koncernen hedder Kuoni Scandinavia, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige og Norge, indgår flyselskabet Novair. Kuoni Scandinavia har 780 medarbejdere og har totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1.600 hoteller på 48 destinationer i 28 lande. Playitas er det nye, store sportsresort på Fuerteventura.

Pressekontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Opgrader til Apollo Rejser

Apollo Rejser er en af Danmarks største rejsearrangører, og vi står for det bredeste charterudbud med mere end 1.450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.

Sol og varme
Apollo sælger først og fremmest charterrejser til sol- og badedestinationer. Hvad gælder sommeren består udbuddet hovedsageligt af europæiske destinationer, og i vinterhalvåret er det rejsemål som De Kanariske Øer, Thailand, Egypten, Indien og Vietnam, som er mest efterspurgte.

Moderne og fleksibel aktør
Et af Apollos kendetegn er, at vores tilgang til at arrangere rejser er meget moderne og fleksibel. Den vigtigste følelse på rejsen skal være, at et andet land for alvor opleves på landets egne præmisser. Fokus ligger på frihed, hyggelige områder og hoteller samt lokalt præg.

Det skal være enkelt at booke, og al nødvendig information skal være let tilgængelig. Vi sætter en ære i at blive oplevet som moderne og fleksibel med rejser for enhver smag. På egen hånd, i større selskaber, med børn eller på tomandshånd. Flyet skal afgå fra en lufthavn så tæt på de rejsende som muligt, og man skal naturligvis selv kunne vælge, om man vil have transport til hotellet eller en udlejningsbil. På rejsemålet findes et bredt udvalg af hotelalternativer, udflugtsmuligheder og aktiviteter.