Få vores nyheder på mail

Torskerogn kan undværes på ferien - men visse ting savnes

Pressemeddelelse   •   Jan 08, 2013 13:00 CET


Over en million danskere rejser på charterferie på årsbasis, og mange gør det flere gange årligt. Udlandsferien er højt skattet hos danskerne, og bevæggrundene for at rejse ud som sol, store oplevelser og eksotisk gastronomi, der får mundvandet til at løbe, kender vi. Men er der også noget, danskerne savner, når de står på en anden og mere solrig breddegrad – til trods for solbeskinnet strand, pyramider og autentisk falafel?

”Man skulle ikke tro det, men der er rent faktisk ting, danskerne savner, når de er på udlandsferie, og 24 % svarer i en undersøgelse, vi netop har fået foretaget ’min egen seng’. Hver femte nævner, at det danske rugbrød kan være svært at undvære, når ferien nydes, og 11 % mener, at det er dynen, der mangler. 6 % har nævnt, at det danske særkende inden for slik ’saltlakrids’ er savnet, med mindre man har pakket det med ned i kufferten, men der er dog også ting, vi ikke savner, viser undersøgelsen. Således er der 0 %, som efterspørger og savner ’torskerogn’ på deres ferie og heldigvis kun 1 %, der savner arbejdsmailen. Også remouladen kan fint vente hjemme i køleskabet, til ferien er vel overstået”, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

Der er visse ting, som mænd og kvinder er uenige om. Mænd savner mest af alt elektronikken på ferien som internetadgang, mobiltelefon - og danske aviser. Kvinderne synes mest af alt, at det er svært at undvære egen seng, egen dyne og saltlakrids. Især dynen skiller vandene mellem mænd og kvinder, for mændene savner den slet ikke så meget som deres kvindelige modpol, viser tallene. 

”Mange af de hoteller, vi udbyder, tilbyder rigtige dyner, som vi kender dem i Norden, og selvom det ikke er ens private hjemmefra, er der ingen tvivl om, at det er noget, der scorer højt i de evalueringsskemaer, man skal udfylde efter endt ferie. Det betyder mindre for mænd end for kvinder, men mændene vil til gengæld gerne have adgang til al den elektronik, de er vant til fra hverdagen, og hovedparten af vores hoteller tilbyder heldigvis også business-center med internet-adgang og trådløst internet i lobby og på værelser”, slutter hun.

Spørgsmålet i undersøgelsen lød:

Hvad har du sværest ved at undvære, når du er på ferie i udlandet?

 1. Min egen seng: 24 %
 2. Rugbrød: 20 %
 3. Internetadgang: 14 %
 4. Min mobiltelefon: 12 %
 5. Min dyne: 11 %
 6. Danske aviser: 10 %
 7. Frisk mælk: 8 %
 8. Dansk TV: 7 %
 9. Min privatmail: 6 %
 10. Saltlakrids: 6 %
 11. Remoulade: 2 %
 12. Min arbejdsmail: 1 %
 13. Torskerogn: 0 %

Den landsdækkende undersøgelse, som pressemeddelelsen er baseret på, har 1258 respondenter, og er foretaget via internettet af Kompas Kommunikation. Undersøgelsen er landsdækkende og afspejler normalfordelingen med hensyn til de af Danmarks Statistik oplyste fordelinger på køn, alder og region.

Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.