Gå til indhold
Udlængsel topper i vintermånederne

Pressemeddelelse -

Udlængsel topper i vintermånederne

December, januar og februar er højsæson for tykke jakker, snotnæser og korte dage, hvor man er heldig, hvis man ser et solstrejf i vindueskarmen. Men vinteren er også den sæson, hvor flest danskere længes efter at rejse ud af landet. Knap hver anden (40 pct.) foretrækker nemlig at forlade kulde, mørke og nedbør til fordel for nye oplevelser og lidt varme i kroppen. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere fra hele landet.

Den søde juletid er kun så småt skudt i gang. Det samme er højsæsonen for danskernes trang til at udvandre fra Danmark også.

For godt nok har mange af os en lang ferie om sommeren. Men det er faktisk om vinteren, at de fleste af os helst vil rejse ud af landet. Fire ud af ti (40 pct.) foretrækker således at rejse væk i vintermånederne.

Til sammenligning foretrækker blot hver sjette (15 pct.) at rejse ud i verden, når solen bager på vores kinder om sommeren herhjemme.

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.001 danskere.

Rejsetrangen starter i efteråret
I det hele taget lader det til, at mange af os danskere føler, at vi er født på lidt for kolde og våde breddegrader.

Udlængslen starter nemlig allerede i det smukke, men også ofte våde og kølige, efterår, hvor knap fire ud af ti (38 pct.) af os ynder at rejse væk.

I det hele taget er mange af os så glade for at rejse og se verden, at knap hver fjerde (23 pct.) mere eller mindre har trangen til at rejse ud og opleve verden hele året rundt. Mens kun få (4 pct.) aldrig har trang til at rejse væk.

”I virkeligheden kan man sige, der ikke er sket så meget, siden vores forfædre drog ud i verden på opdagelse. De ville blot erobre verden på deres måde, mens mange i stedet i dag rejser for at erobre en god plads på stranden og for at få nogle gode oplevelser og lidt sol på de blege kinder. Selvom sommeren altså stadig er vores højsæson i rejsebranchen, så er rejserne i dag spredt langt mere ud over hele året end for blot få år tilbage. Og vinteren vinder mere og mere terræn med både de lidt kortere rejser til fx De Kanariske Øer eller Dubai og de mere eksotiske oversøiske destinationer som Bali, Vietnam og Thailand,” fortæller Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Boom i rejser efter nytår
Med den søde juletid og dens mange festligheder lige om hjørnet, er det dog ikke nødvendigvis nu, de fleste af os pakker kufferter, solcreme og badetøj. Mange venter nemlig, til højtiden er forbi, og vi kun har udsigt til en kold og grå januar måned.

”Det er særligt på den anden side af nytåret, vi oplever den største efterspørgsel på rejser. Julelysene er slukket, og vi opdager, at der stadig er to måneder tilbage af vinteren. Mange af rejserne bliver derfor også bestilt lidt spontant. Også i år, hvor meget tyder på, at længslen efter lys og varme igen er stor, og at De Kanariske Øer og De Forenede Arabiske Emirater med Dubai bliver vinterens favoritdestinationer blandt danskerne de kommende vintermåneder,” fortæller Glenn Bisgaard.

Emner

Kategorier


Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med næsten 400 medarbejdere og en million rejsende om året. Med os kan kunderne rejse til hele verden, uanset om de vil på en afslappende sol- og badeferie, en træningsuge i varmen eller tilbringe en weekend i en spændende storby. Vi arrangerer pakkerejser, træningsrejser, krydstogter og storbyrejser. Desuden tilbyder vi tryg og sikker bookning af fly og hotel separat, hvis kunden foretrækker selv at sammensætte sin rejse.

Apollo Rejser udgør, sammen med flyselskabet Novair, specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt sportsresortet Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi har siden 2015 været en del af den privatejede tyske koncern REWE med over 300.000 medarbejdere.

Apollo Rejser arbejder aktivt for bæredygtige rejser og socialt ansvar, og vi samarbejder med SOS Børnebyer, Ecpat og SOK (Sveriges Olympiske Komité). Apollo Rejser har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på www.apollorejser.dk.

Kontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relateret materiale

Opgrader til Apollo Rejser

Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med en million rejsende om året. Vi arrangerer traditionelle pakkerejser, træningsrejser, cruise, storbyferier og fleksible pakkerejser, hvor du selv vælger rejsemål, rejselængde og hotel. Sammen med specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtrabel samt træningsresortet Playitas er Apollo en del af DER Touristik Nordic AB. Vi arbejder aktivt med bæredygtige rejser og har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på Apollorejser.dk.