Få vores nyheder på mail

Udlandsrejser giver lykke

Pressemeddelelse   •   Nov 20, 2012 10:52 CET

Danskerne er lykkeligst, når de er på udlandsferie, hvis de selv skal sige det. Det viser en netop gennemført, landsdækkende undersøgelse med 1421 respondenter. Udlandsrejser giver den største lykkefølelse, og man kan næsten konkludere, at mange danskere ville erklære sig enige i udsagnet: ”Bare der var ferie året rundt”.

Hver anden respondent i undersøgelsen føler sig mest lykkelig, når denne er på ferie i udlandet (47 %), og udlandsferie bringer dermed mere lykke end respondenternes fødselsdage eksempelvis (8 %), jul (11 %) og ferier i Danmark (13 %).

”47 % af danskerne angiver at være lykkelig, når der er udlandsferie på programmet. Til sammenligning viser den landsdækkende undersøgelse, at kun 39 % svarer ’hverdagen’, når de bliver spurgt til, hvornår de føler sig mest lykkelige. 23 % svarer ’den første forårsdag’, mens 13 % angiver, at de føler sig mest lykkelige, når de er på ferie i Danmark. Kun 11 % peger på julen som dét, der får lykkefølelsen til at indfinde sig”, konstaterer Rikke Koks Andressen, kommunikationschef hos Apollo.

”Personligt holder jeg også meget af den første forårsdag i Danmark, men der er nok ingen tvivl om, at udlandsrejser gør noget helt særligt ved os. Man slapper af i en længere periode sammen med rejsefæller, man selv har valgt, typisk familie eller gode venner. Herudover oplever man meget, når man befinder sig i et måske ukendt land med et andet – og tit varmt - klima, en interessant ny historie og kultur, man har lyst til at dykke ned i, og et spændende folkefærd, man kan lære at kende på deres hjemmebane”, slutter Rikke Koks Andreassen.  

Undersøgelsen er netop foretaget via internettet. I alt 1.421 respondenter svarede på undersøgelsen. 1.421 danskere fra hele landet har således deltaget i undersøgelsen, og undersøgelsens resultater er efterfølgende blevet vægtet på køn, alder og region i henhold til de af Danmarks Statistik oplyste gældende geografiske data for at sikre repræsentativitet. Undersøgelsens data ejes af Apollo Rejser og må derfor ikke anvendes uden kreditering af Apollo Rejser.

Respondenterne har kunnet vælge mere end én svarmulighed.

 

Hvornår føler du dig mest lykkelig?

 

  • Når jeg er på ferie i udlandet: 47 %
  • I hverdagen: 39 %
  • På den første forårsdag: 23 %
  • Når jeg er på ferie i Danmark: 13 %
  • Til jul: 11 %
  • På min fødselsdag: 8 %
  • Nytårsaften: 4 %
  • Andet/ved ikke: 22 %

  

 

 

 

Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours. Kuoni Nordic har cirka 1000 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1600 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.