Få vores nyheder på mail

Uge 42 større rejseuge end nogensinde

Pressemeddelelse   •   Aug 10, 2012 12:54 CEST

Fem ekstrafly, fire fra Kastrup og et fra Billund, skal sikre, at alle kan komme af sted i uge 42

Kartoffelferien, nu bedre kendt som efterårsferien, er blevet en af de mest attraktive ferieuger til udlandsferie. Uge 42 er tillige den eneste af alle ferieuger på året, hvor hele Danmark holder ferie samtidig. Den upålidelige danske sommer, som har givet en enorm efterspørgsel på rejser i juli har betydet, at ikke alle danskere, som ønskede det, kom ud at rejse, og det påvirker også efterspørgslen i uge 42.

”Telefonerne kimer, og der er fart over netbestillingerne. Og når kunden ikke kan få en rejse i skolernes sommerferie, booker mange i stedet en ferierejse i uge 42. Det er bedre end ingenting, og så har familien noget at se frem til, inden den danske vinter tvinger os i hi. Dette som supplement til alle dem, der har bestilt en rejse i uge 42 for længe siden. Sidste år tog cirka 60.000 danskere på charterferie i efterårsferien, og tallet ser ud til at blive endnu højere i år. Som følge af efterspørgslen har Apollo indsat fem ekstrafly i uge 42, fire med afgang fra Kastrup og et med afgang fra Billund. Flere kan komme til, som vi nærmer os”, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

De fire ekstrafly fra Kastrup gælder Kreta, Fuerteventura, Gran Canaria og Hurghada, og ekstraflyet fra Billund går til Tenerife.

Kreta ligger sydligt i det græske øhav, hvorfor varmegraderne i uge 42 er høje. Fuerteventura tilbyder sports- og familieresortet, Playitas, som trækker rekordmange danskere til i uge 42, og da resortet tilbyder tre forskellige indkvarteringsmuligheder, er der plads til alle*. Egypten har fundet vej tilbage til danskernes hjerter efter Det Arabiske Forår tilbage i februar 2011, og De Kanariske Øer er altid populære. 

”Danskerne har vænnet sig til at rejse 2-3 gange årligt, eller mere. Om sommeren tager man gerne en eller to uger til Middelhavet. I uge 42 vil mange have de sidste solstrejf, og mange tager også på aktiv ferie, og over vinteren ynder flere og flere at udskifte sne og kulde med Indiens hvide strande, Jordans store seværdigheder eller en større rundrejse. Og så må man heller ikke glemme, at flere og flere lige snupper en storbytur i en forlænget weekend indimellem de andre ferier”, slutter Rikke Koks Andreassen.

Apollo sender cirka 15.000 danskere på efterårsferie i år.  Cirka 60.000 danskere tager totalt set på charterrejse i efterårsferien.

Top 10 på rejsemål i uge 42

1. Fuerteventura
2. Kreta
3. Gran Canaria
4. Tenerife
5. Mallorca
6. Alanya
7. Sharm el Sheikh
8. Hurghada
9. Jordan
10. Madeira

*Lejlighedshotel, almindeligt hotel og villaer på 115 m2 med egen pool.

For mere information:
Kommunikationschef Rikke Koks Andreassen: 35201005 / 22201340

Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande. Hovedparten af Apollo Danmarks gæster flyver med SAS.