Gå til indhold
Vi bekymrer os unødigt før rejsen

Pressemeddelelse -

Vi bekymrer os unødigt før rejsen

I stedet for sygdom, tyveri og terror oplever vi forsinkede fly og små-skavanker

Årets sommerferie er for de flestes vedkommende for ganske nyligt gået på hæld. Vi er kommet tilbage til hverdagen og til måske at planlægge, hvor næste rejse går hen. Når vi dog rejser ud i verden, er det ikke altid helt uden bekymringer. Fire ud af ti (44 pct.) har således visse skrupler, når de rejser ud i verden. Ofte er det, vi frygter, alvorlig sygdom, tyveri eller terror. Dog er det, vi oftest oplever, heldigvis mindre dramatisk og handler således om forsinkede fly eller små-sygdom, som ikke kræver indlæggelse. Det viser en ny undersøgelse om danskernes rejsevaner. Forsikringsselskabet Gouda og rejseselskabet Apollo opfordrer dog alligevel til, at langt flere tjekker deres forsikringer, inden de rejser afsted. Mange ved nemlig ikke, hvordan de er dækket, når uheldet er ude.

Ferie er ofte lig med sol på næsen, måske lidt storbyliv, dage på stranden og tiltrængt kvalitetstid med dem, vi holder af.

For en del danskere er det at rejse dog ikke helt uden bekymringer. Fire ud af ti (44 pct.) har således ting, de umiddelbart frygter, når de rejser.

Mere end hver fjerde (29 pct.) tænker eksempelvis over, om de vil blive ramt af sygdom, mens hver femte (21 pct.) frygter tyveri. Hver sjette tænker derudover på røveri (16 pct.) eller frygter terror (15 pct.)

Det viser en ny undersøgelse foretaget af rejseforsikringen Gouda blandt 1.510 danskere.

Virkeligheden er ofte mindre dramatisk
Ser man dog på, hvad danskerne har oplevet på deres rejser gennem de seneste tre år, er virkeligheden heldigvis mindre dramatisk. Hver femte (21 pct.) har således oplevet flyforsinkelser, og hver tiende (11 pct.) har været ramt af sygdom, der krævede behandling men ikke indlæggelse. Det største uheld er dog næsten, at mange af os glemmer at tjekke vores forsikringer.

”Det generelle billede er, at mange ikke tjekker dækningerne på deres rejseforsikring, og det kan give ubehagelige overraskelser, hvis uheldet er ude. Der er desværre stadigvæk en opfattelse blandt mange rejsende, at man er fuldt dækket af det blå EU-sygesikringskort, og derfor ikke behøver en rejseforsikring,” siger Dan Kjølhede Laursen, direktør i Gouda Rejseforsikring.

Mange er ikke forsikret (godt) nok
Hos rejseselskabet Apollo hører man også ofte fra rejsende, der er udsat for større eller mindre forhindringer på rejsen, som ikke nødvendigvis er dækket, hvis de har fravalgt rejseforsikringen.

”Det er heldigvis ikke hverdagskost, at vi bliver kontaktet af vores rejsende. Men når vi gør, er det jo ofte uheldige oplevelser, som de søger hjælp til. Vi dækker naturligvis det, som vi lovmæssigt skal via pakkerejseloven, og på den måde kan vi gudskelov hjælpe mange af gæsterne. Men sommetider har de brug for hjælp, som skal være en del af deres rejseforsikring – som alle altså ikke har fået tegnet,” fortæller Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Det blå sygesikringskort dækker ikke alt
Både Gouda og Apollo oplever da også, at mange danskere er i tvivl om, hvornår de er dækket af hvad. Derfor opfordrer de til, at man altid tager kontakt til sit rejseselskab eller sin forsikring for at få hjælp til, hvordan man er stillet i tilfælde af uheld.

”Når vi taler med rejsende og spørger, om de evt. har brug for en tillægsforsikring til deres rejse, hører vi ganske ofte, at folk tror, de er dækket af det blå EU-sygesikringskort nærmest uanset, hvor de rejser hen, og hvad der evt. måtte ske. Det er dog ikke tilfældet. Og hvis man fx bliver syg i et EU-land, hvor man selv betaler for indlæggelse og behandling, så skal man altså også selv betale uanset, om man vifter med det blå kort eller ej. Alt det kan man dog nemt forsikre sig ud af med en tillægsforsikring, der blot dækker de dage, man er bortrejst,” forklarer Glenn Bisgaard fra Apollo.

Andre uheld, der kan være gode evt. at tegne tillægsforsikringer på er bl.a. selvrisiko på skade på bilen hjemme (fx ved parkering i lufthavnen), selvrisiko ved billeje, tandbehandlinger på ferien ved opstået skade, ID-tyveriforsikring, beskadiget kuffert i forbindelse med flyrejsen, sygdom og hjemtransport.

Related links

Emner

Kategorier


Om Apollo Rejser
Apollo er en af Nordens førende rejsearrangører med næsten 400 medarbejdere og en million rejsende om året. Med os kan kunderne rejse til hele verden, uanset om de vil på en afslappende sol- og badeferie, en træningsuge i varmen eller tilbringe en weekend i en spændende storby. Vi arrangerer pakkerejser, træningsrejser, krydstogter og storbyrejser. Desuden tilbyder vi tryg og sikker bookning af fly og hotel separat, hvis kunden foretrækker selv at sammensætte sin rejse.

Apollo udgør, sammen med flyselskabet Novair, specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt sportsresortet Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi har siden 2015 været en del af den privatejede tyske koncern REWE med over 300.000 medarbejdere.

Apollo arbejder aktivt for bæredygtige rejser og socialt ansvar, og vi samarbejder med SOS Børnebyer, Ecpat og SOK (Sveriges Olympiske Komité). Apollo har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på www.apollorejser.dk.

Kontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relateret materiale

Opgrader til Apollo Rejser

Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med en million rejsende om året. Vi arrangerer traditionelle pakkerejser, træningsrejser, cruise, storbyferier og fleksible pakkerejser, hvor du selv vælger rejsemål, rejselængde og hotel. Sammen med specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtrabel samt træningsresortet Playitas er Apollo en del af DER Touristik Nordic AB. Vi arbejder aktivt med bæredygtige rejser og har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på Apollorejser.dk.