Gå til indhold
Vi rejser i snit mere end tre gange årligt

Pressemeddelelse -

Vi rejser i snit mere end tre gange årligt

Unge og ældre rejser mest – og oftest til storbyer

Et nyt år, nye rejseminder. Chancen for, at der bliver en del af den slags, også i 2020, er stor. Hver dansker rejser nemlig i gennemsnit på ferie mere end tre gange årligt. Mere præcist 3,59 gange årligt. Særligt den yngre og den ældre del af befolkningen hiver gennemsnittet op, og det samme gør folk, der bor i Hovedstadsområdet. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere fra hele landet.

Et nyt år er ofte også muligheden for at gøre revision over det gamle. Heriblandt de rejseminder, som bliver bygget op over året, og som der i gennemsnit er en del af fordelt på de rejseglade danskere.

Gennemsnitligt vurderer vi nemlig, at vi har rejst ud af landet på ferie mere end tre gange (3,59) om året, hvis vi ser tilbage på de seneste fem års tid.

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere.

Yngre og ældre rejser oftest
Når det handler om at pakke sine sydfrugter og rejse på ferie i udlandet, viser tallene også, at de helt unge ml. 18-21 og de 50+-årige rejser mere end gennemsnittet.

Således rejser de yngre gennemsnitligt tættere på fire gange årligt (3,78). Det samme gør de 50-59-årige (3,86) og de 60-69 årige (3,85).

Samtidigt viser tallene, at storbyferien har været den mest yndede ferieform blandt danskerne over de seneste fem år. Knap fire ud af ti (38 pct.) tilkendegiver, at de oftest er rejst ud af landet for at besøge en storby.

”Det er ofte sådan, at vi rejser lidt mindre spontant i de år, hvor vi har skolebørn. I den periode tager vi også lidt færre af de kortere storbyferier, hvor torsdag og fredag inddrages til fordel for en forlænget weekend i Paris eller New York. Den slags er oftere forbeholdt de unge uden børn og dem, hvor ungerne er fløjet fra reden eller ikke nødvendigvis skal med på de små svipture,” forklarer Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Mens de yngre og de ældre trækker rejsestatistikkerne op aldersmæssigt, trækker folk fra Hovedstadsområdet gennemsnittet op rent geografisk.

Således er københavnerne rejst på ferie 4,43 gange årligt de seneste fem års tid. Mens fynboerne (Fyn og øerne) i den anden ende af skalaen tilkendegiver, at de rejser 2,66 årligt.

2020 bliver (også) et godt rejseår – nu med EM
Om det kommende år bliver et lige så godt rejseår for danskerne er svært at spå om. Men hos Apollo er man allerede godt i gang med at se på kortene for 2020.

”Hvis der er en ting, der er svært at forudse, så er det vejret. Samtidigt er det vejret, der påvirker vores rejsevaner mest – særligt om sommeren. Denne sommer har vi oveni købet et EM, som mange gerne vil sidde klistret foran skærmen for at se. Men der er vi allerede i fuld gang med at sikre, at vores gæster kan følge med i EM på vores hoteller og endda dele op- og nedture med fodboldvennerne fra de andre skandinaviske lande. I det hele taget har vi en række spændende ting i pipeline for rejseåret 2020, så vi sikrer, at det bliver endnu et godt rejseår for danskerne,” slutter Glenn Bisgaard.

Related links

Emner

Tags


Om Apollo Rejser
Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med næsten 400 medarbejdere og en million rejsende om året. Med os kan kunderne rejse til hele verden, uanset om de vil på en afslappende sol- og badeferie, en træningsuge i varmen eller tilbringe en weekend i en spændende storby. Vi arrangerer pakkerejser, træningsrejser, krydstogter og storbyrejser. Desuden tilbyder vi tryg og sikker bookning af fly og hotel separat, hvis kunden foretrækker selv at sammensætte sin rejse.

Apollo Rejser udgør, sammen med flyselskabet Novair, specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt sportsresortet Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi har siden 2015 været en del af den privatejede tyske koncern REWE med over 300.000 medarbejdere.

Apollo Rejser arbejder aktivt for bæredygtige rejser og socialt ansvar, og vi samarbejder med SOS Børnebyer, Ecpat og SOK (Sveriges Olympiske Komité). Apollo Rejser har været Travelife-certificerede siden 2016. Læs mere på www.apollorejser.dk.

Pressekontakt

Glenn Bisgaard

Glenn Bisgaard

Pressekontakt

Relateret materiale

Relaterede nyheder

Opgrader til Apollo Rejser

Apollo Rejser er en af Danmarks største rejsearrangører, og vi står for det bredeste charterudbud med mere end 1.450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.

Sol og varme
Apollo sælger først og fremmest charterrejser til sol- og badedestinationer. Hvad gælder sommeren består udbuddet hovedsageligt af europæiske destinationer, og i vinterhalvåret er det rejsemål som De Kanariske Øer, Thailand, Egypten, Indien og Vietnam, som er mest efterspurgte.

Moderne og fleksibel aktør
Et af Apollos kendetegn er, at vores tilgang til at arrangere rejser er meget moderne og fleksibel. Den vigtigste følelse på rejsen skal være, at et andet land for alvor opleves på landets egne præmisser. Fokus ligger på frihed, hyggelige områder og hoteller samt lokalt præg.

Det skal være enkelt at booke, og al nødvendig information skal være let tilgængelig. Vi sætter en ære i at blive oplevet som moderne og fleksibel med rejser for enhver smag. På egen hånd, i større selskaber, med børn eller på tomandshånd. Flyet skal afgå fra en lufthavn så tæt på de rejsende som muligt, og man skal naturligvis selv kunne vælge, om man vil have transport til hotellet eller en udlejningsbil. På rejsemålet findes et bredt udvalg af hotelalternativer, udflugtsmuligheder og aktiviteter.